Woman to watch: Isabelle De Pauw
© Stéphanie Mathias Photography

Woman to watch: Isabelle De Pauw

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Isabelle De Pauw.

Isabelle De Pauw

  • 34 jaar
  • Based in Gent, maar Glassware is ondertussen in heel wat home- en decoshops in Vlaanderen en Brussel te spotten.
  • Isabelle is een ondernemende vrouw met een hart voor duurzaamheid. Om van haar droom werkelijkheid te maken, richtte ze in 2021 haar eigen unieke merk op, Paveau Glassware. Een duurzaam merk van beeldschone hervulbare glazen flessen.
  • Opleiding: Isabelle volbracht een Master in Rechten aan de KU Leuven.
  • Carrière: Meteen na haar opleiding begon Isabelle haar loopbaan als advocate aan de Balie van Gent. Meer bepaald in de specialisatie Sociaal Recht. Daarna maakte ze een korte switch naar de privésfeer, waarin ze optrad als consultant. In 2015 had ze nood aan een nieuwe uitdaging én het bedrijf van haar man vormde hiervoor de uitdaging bij uitstek. Het is op deze plek dat haar inspiratie voor waterflessen begon te broeden én er geen weg meer terug was. Paveau Glassware was geboren – na grondige research en een aantal tegenslagen later. Maar… het merk staat nu als een huis!
  • Motto: “Vertrouw op je gevoel én stop het in alles wat je doet.”
  • Haar sterkte: Isabelle ziet in elke gebeurtenis het positieve, ook als het over een tegenslag gaat. Volgens haar gebeurt alles met een reden: eender welke keuze die je maakt, is dé goeie keuze. Dankzij deze mindset deinsde Isabelle niet terug om te ondernemen. Integendeel, ondernemen betekent een leerproces doorgaan, waarin je dagelijks nieuwe mensen leert kennen en ervaringen opdoet. Zo was het ontstaan van Paveau Glassware een ware sneltrein voor Isabelle, waarin ze trots is op zichzelf en de stappen die ze heef dúrven zetten. Buitenlandse markten veroveren? Dat is haar ultieme droom.

Lees ook: Woman to watch: Aude François

/

Why a power woman

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paveau Glassware (@paveau_glassware)

Waarom kozen we deze week voor Isabelle De Pauw? Heel simpel… Isabelle is een gepassioneerde vrouw met een duurzame toekomstvisie. Eentje waar we met zijn allen een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar duurzaam hoeft in haar ogen niet geminimaliseerd te worden tot groen en ecologisch. Ook het oog wil wat en dat is voor Isabelle minstens even belangrijk. “Als interieurliefhebber besteed ik graag aandacht aan details die mijn omgeving een stijlvolle upgrade geven.” Om die stijlvolle sfeer aan tafel te integreren in haar woonkamer, ging ze op zoek naar gemakkelijke én mooie hervulbare waterflessen met een draaidop. En… op dat moment viel haar idee van Paveau als een geschenk uit de hemel, want de opties aan duurzame waterflessen blijken beperkt te zijn op de markt. Met een hart voor herbruikbare flessen én door het idee dat duizenden plastieken flessen ingeruild zouden worden voor een duurzaam stuk, werd ze alleen maar zekerder van haar stuk. Paveau werd geboren en Isabelle’s droom om iedereen ‘goesting’ te geven om van de kraan te drinken, werd werkelijkheid.

Lees ook: Woman to watch: Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom

/

Paveau Glassware

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paveau Glassware (@paveau_glassware)

Gepassioneerde personen vervagen weleens de grens tussen privé en werk. En dat is ook bij Isabelle De Pauw een beetje het geval, toch als het over Paveau Glassware gaat. Het verhaal begint met een dagelijkse gewoonte en keuze om kraantjeswater te drinken, en heeft zich ontpopt in een gedeelde passie met de rest van de wereld. (Althans, de wereld veroveren, is de absolute droom). De prachtige en unieke flessen van Paveau werden ontworpen uit liefde voor mens en planeet, met als insteek om duurzaamheid geleidelijk aan in het leven van de mens te laten sijpelen. “Every drop counts”, zoals Isabelle het mooi verwoordt. En door eenieder te motiveren om kraantjeswater te verkiezen boven fleswater, draagt iedereen zijn steentje bij. Want wie wilt er niet zo een pareltje in huis? Ahaa voila!

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Celine Roelens.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Duurzaamheid, Glassware, Isabelle De Pauw, Paveau, Woman to watch.