De beauty- en badkamergeheimen van Inge Grognard
© Sandra Ruyten

De beauty- en badkamergeheimen van Inge Grognard

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Roodgestifte lippen op een miserabele dag, ecologisch onverantwoorde badsessies en energieshots bij het ontbijt: de Belgische internationaal gerenommeerde visagiste Inge Grognard vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Vertel ons iets over je ochtendritueel.

“Als ik niet moet werken, slaap ik uit. Ik ontbijt gezond en drink een shotje gember-, appel- en limoensap. Als het koud is, ga ik in bad, als het warm is, neem ik een douche. Wat verzorging betreft, kan ik me in een uurtje klaarmaken maar als ik tijd heb, trek ik er graag een hele voormiddag voor uit.”

En je avondritueel?

“Ik reinig mijn gelaat en smeer een nachtcrème. Na een zware dag trakteer ik mezelf nog eens op een douche of bad. Ecologisch onverantwoord maar het geeft me wel een goed gevoel.”

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“Ik gebruik de lotion, het serum, de dagcrème en het masker voor een verouderende huid van het Amerikaanse merk Tata Harper. Het zijn krachtige en natuurlijke producten, aangenaam om te gebruiken. Ook de hydraterende gelaatsmaskers van Susanne Kaufmann doen veel deugd.

Wat make-up betreft kan ik Westman Atelier aanraden, de lijn van visagiste Gucci Westman. Ze gebruikt mooie, zachte kleuren, de texturen zijn aangenaam en de producten ideaal voor dagdagelijks gebruik. Ze zorgen voor een bonne mine gedurende de hele dag. Het enige minpunt: de verpakkingen zijn te zwaar om mee te nemen in je handtas. Maar dat wil zeggen dat ze niet snel kapotgaan en ze staan wél mooi op je dressoir.”

Je ultieme tip om er snel beter uit te zien?

“Als je je miserabel voelt: breng een beetje mascara aan op de uiteinden van de wimpers en stift je lippen rood.”

/

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ouder worden vind ik vaak mooi bij anderen, bij mezelf ben ik geen voorstander van hangende kaaklijnen en krimpende botten. Ik heb niets tegen rimpels maar ze moeten juist zitten. Met de hulp van botox heb ik een dikke frons op mijn voorhoofd weggekregen. En tijdens de lockdown heb ik plastische chirurgie laten uitvoeren. Niets overdreven, ik wil nog expressie, lijntjes en kraaienpootjes in mijn gezicht.”

Welke imperfecties bij jezelf storen je (niet) meer?

“Ik hou van imperfecties in een gezicht, mijn eigen imperfecties vind ik soms moeilijk om te aanvaarden. Ik heb al aan mezelf laten sleutelen. Maar ik wil niet meegaan in het Amerikaanse systeem waarin je werkelijk alles aan jezelf laat veranderen. Zo heb ik bolle ogen, maar ze laten omtoveren tot cat eyes, dat gaat me te ver.”

Hoe wil je eruitzien op je zeventigste?

“Ik wil vooral geluk en positivisme uitstralen. Blijven geloven in mezelf, zonder angst en zonder uitdagingen uit de weg te gaan.”

Je favoriete beautytip?

“Na een nachtje uit, voor je het bed ingaat, reinig je je gezicht en ga je slapen met een laagje van het Lifting Mask van Susanne Kaufmann, in plaats van een nachtcrème. Het masker doet wonderen.”

Ontdek hier de beauty- en badkamergeheimen van: Martena Duss, Marie Wynants, Inge Onsea en meer.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.