Crush of the day: de duurzame hardloopcollectie van Arket
© Arket

Crush of the day: de duurzame hardloopcollectie van Arket

Leestijd: 1 min

Na een naadloze yogacollectie, waagt Arket zich aan een hardloopcollectie. En net zoals we van het Scandi merk gewoon zijn, is ook deze lijn een staaltje hoogwaardige stoffen gecombineerd met een doordachte minimalistische esthetiek. Ideaal dus om kilometers te vreten.

Anna Teurnell, Head of Design, licht toe: “Voor ons maakt ARKET® RUNNING deel uit van een bewuste levensstijl. Door te rennen kun je alternatieve routes in cultuur, je omgeving en de natuur verkennen, die je lichaam en ziel voeden. Onze ontwerpen zijn beïnvloed door de moderne hardloper, voor wie prestaties en een evenwichtig leven hand in hand gaan”.

Lees ook: Solden shopping: sportkledij aan zachte prijzen. 

/

Running in recycled polyester

De Running-collectie bestaat uit items zoals een sportbeha, een fleece hardlooptrui, yoga-leggings en T-shirts gemaakt van gerecycled materiaal. De windjacks met windjack met reflecterende details bijvoorbeeld zijn volledig gemaakt van hergebruikt polyester. De hele collectie wordt geleverd in een zwart en grijs kleurenschema met een selectie van jassen en shorts in oranje en camouflageprint.

‘Is de collectie uniseks?’ hoor ik je luidop denken? “We hebben een aparte mannen- en vrouwencollectie gelanceerd, maar we moedigen mensen aan om de items uit alle Arket-collecties met elkaar te combineren. Zo ook met de running-collectie!”, moedigt Teurnell aan.

P.S. Nu rest je enkel nog om daadwerkelijk te gààn joggen. Nood aan een motivational up tempo hardloophits? Niemand minder dan voormalig presidentsvrouw Michele Obama deelde haar afspeellijst om te sporten. 

 

Prijzen variëren van €29 voor een sportbeha tot €99 voor een windjack.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Arket, Sport.