Nieuwe trend in fitnessland: combinatie workouts
©

Nieuwe trend in fitnessland: combinatie workouts

Leestijd: 1 min

Omdat we allemaal dromen van een mooi afgetekend lichaam vind je hier dé combinatie workouts voor dat perfecte afgetrainde lijf. Onder het motto: als Doutzen Kroes het kan, kan jij het ook.

Boks + fitness

Omdat veel modellen boksoefeningen integreren in hun fitnesstraining, ontwikkelde enkele sportclubs combinatie workouts. Zo begon de sportschool aan l’Usine Operà in Parijs -die enkele modellen onder haar cliënteel rekent- ‘Train Like A Model’. Een programma dat de spiertraining van een boksopwarming combineert met verlengende stretchoefeningen (zoals bij yoga en pilates) voor mooie, lange spieren. En dat bleek een groot succes! Ook bij ons sprongen ondertussen verschillende sportclubs mee op die boot. Bij L’Usine, in Brussel, bruxelles.usinesportsclub.com, bij fitness Het Eiland in Antwerpen en vast ook wel bij een fitness in jouw buurt!

Zo traint Doutzen Kroes met ex-bokser Johnny Fernand om haar Victoria’s Secrets lichaam in topvorm te houden. Deze kan je thuis zelf ook doen!

Yoga + hip hop

Twee moeilijk te combineren disciplines lijkt het, en toch! De Yoga Room stelt deze Urban Flow cursus voor die Yoga, hip hop en breakdance buiten hun vertrouwde terrein neemt. Op het menu staan stretch, kracht, evenwicht en veel dynamische oefeningen op het ritme van hip hop muziek. Voor de ervaren yogi’s de op zoek zijn naar plezier en cardio.

www.yoga-room.be

Dans + boks + pilates

Uitgedacht door een Zweedse danseres Viveca Jensen en bewerkt door een pilatesleraar die een passie koestert voor boksen. Piloxing combineert boksbewegingen, dans en pilates in een complete workout. Een cardio- en uithoudingstraining om op een harmonieuze manier spieren te ontwikkelen over het hele lichaam en een maximum aan calorieën te verbranden. Onder andere bij  www.jimsfitness.be

Meer combinatie workouts zoals fit ballet en Cross Yoga lees je hier bij de fitnesstrends van 2018.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Boksen, Combinatie workouts, Fitness, Hip hop, Pilates, Piloxing, Yoga.