Cellulitis: zo kom je er eindelijk vanaf
© ©Pexels

Cellulitis: zo kom je er eindelijk vanaf

Leestijd: 1 min

Cellulitis of sinaasappelhuid is een veelvoorkomende aandoening bij vrouwen van alle leeftijden. Het wordt veroorzaakt door een ophoping van vetcellen onder de huid waardoor deze een onregelmatige, hobbelige uitstraling krijgt. Vaak is het erg lastig om van cellulitis af te komen - tenzij met behulp van de juiste behandeling.

Cellulitis kan verschillende oorzaken hebben en is in vele gevallen genetisch bepaald. Vaak gaat het echter om een combinatie van verschillende factoren.

Oorzaken van cellulitis

  • Verstoorde bloedcirculatie: Een slechte bloedcirculatie kan leiden tot vochtretentie en daardoor tot cellulitis. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een gebrek aan lichaamsbeweging.
  • Hormonen: Cellulitis komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en dit heeft te maken met hormonen. Het vrouwelijk hormoon oestrogeen heeft namelijk invloed op de aanmaak van vetcellen en de doorbloeding van de huid.
  • Voeding: Een ongezonde voeding kan bijdragen aan de ontwikkeling van cellulitis. Zo kan een teveel aan zout zorgen voor vochtretentie en kan een teveel aan suiker leiden tot gewichtstoename.

Wil je cellulitis voorkomen, is het dus belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren. Dit omvat onder andere: gezond eten, veel water drinken en voldoende bewegen. Maar ook: geen te strakke kledij dragen, want dit kan de bloedcirculatie belemmeren.

 Hoe behandel je cellulitis?

Nu we weten hoe cellulitis wordt veroorzaakt, is de hamvraag: hoe geraak je er vanaf? Hoewel er talloze crèmes, oliën en tools bestaan om cellulitis te bestrijden, is het nagenoeg onmogelijk om sinaasappelhuid te laten verdwijnen zonder tussenkomst van esthetische geneeskunde.

  1. Cryolipolyse: Deze behandeling bevriest vetcellen in één tot twee behandelingen en vermindert op die manier ook cellulitis. De behandeling is geschikt voor vrouwen die last hebben van kleine vetophopingen en cellulitis. Het voordeel van cryolipolyse is dat het een niet-invasieve behandeling is, wat betekent dat er geen operatie of injecties nodig zijn.
  2. Ook de Ultra-former gaat sinaasappelhuid tegen. Dit moderne apparaat maakt gebruik van gerichte echografie om de huid te verstevigen en glad te maken. De behandeling telt verschillende sessies en geeft goede resultaten bij cellulitis. Het voordeel van de Ultra-former is dat het ook geschikt is voor vrouwen die last hebben van een verslapte huid.
  3. Tenslotte bestrijdt de EMSculpt cellulitis op de billen en buik door middel van elektromagnetische golven die spiersamentrekkingen veroorzaken. Zo staat één behandeling maar liefst gelijk aan 20.000 squats. Het resultaat. Sterkere spieren, een strakkere huid én minder cellulitis.

Ben je benieuwd naar een van deze behandelingen? Dan ben je bij Lazeo aan het juiste adres. Met meer dan vijf centra verspreid over heel België groeide Lazeo uit tot dé referentie wanneer het aankomt op de bestrijding van cellulitis. Voor meer informatie en voor het inplannen van een gratis intake kan je terecht op lazeo.be.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Lazeo.
lazeo.com

Lees ook :
6 niet te missen activiteiten aan zee
the happy skin: Wat zijn de geheimen voor een gelukkige huid?
Gallery B by Sabrina & Isy Brachot brengt een groepstentoonstelling met artistiek optimisme

Commercieel team De artikels van >