Buitenkijker: de beeldentuin van Arne Quinze in Istrië
© Dave Bruel

Buitenkijker: de beeldentuin van Arne Quinze in Istrië

Leestijd: 1 min

De Belgische kunstenaar Arne Quinze stelt zijn openluchttentoonstelling en beeldentuin voor in Istrië, Kroatië. De betoverende combinatie van zijn hedendaagse beeldhouwkunst en de landelijke natuur werpt nieuwe kleuren en licht op het landgoed van het exclusieve Meneghetti Wine Hotel & Winery. Een must visit voor wie houdt van kunst, food en ... wijn natuurlijk.

Beeldschoon

Het Meneghetti Wine Hotel & Winery is een familielandgoed en een unieke bestemming aan de Adriatische kust. Deze prachtige plek is omgeven door wijngaarden, olijfgaarden en de kristalblauwe Adriatische Zee. Hier worden natuur, kunst, gastronomie en gastvrijheid perfect samengebracht. En temidden van al dit moois richt het hotel een exclusieve openluchttentoonstelling in met een serie monumentale sculpturen van Arne Quinze. Met zijn gebruik van materiaal, kleur en organische vormen creëren de sculpturen een nieuw natuurgevoel bij de historische villa. De fascinerende installaties van twee tot vijf meter hoog nemen bezoekers mee op een reis van schoonheid en rust. En het steeds veranderende metallic blauw van Chroma Lupine Chameleon (2019) weerspiegelt de diversiteit van de natuur en de schoonheid van vergankelijkheid.

/

Natuurwonder

De beeldentuin werd samengesteld door de Berlijnse kunstadviseur Reiner Opoku. En strekt zich uit over 120.000 vierkante meter van de onlangs geopende wijnmakerij en het wijncomplex. De expo kreeg de naam ‘Lupines’ mee. Want ze is geïnspireerd op de typische bloem van Zuid-Istrië die symbool staat voor verbeelding en de cyclus van het leven. Het park zelf is omringd door uitgestrekte landschappen, culturele monumenten en UNESCO werelderfgoed, waarin de artistieke visie van Quinze wordt gecombineerd met de natuurlijk schoonheid van de omliggende wijngaarden.

“Mijn kunst is mijn voorstelling van hoe ik de natuur waarneem. Ik probeer met mijn werk de harmonie, vergankelijkheid en dualiteit van de natuur over te brengen. Ik wil de kijker onderdompelen in de ongebreidelde schoonheid en diversiteit van de natuur”, aldus Quinze.

Lees ook: De positieve invloed van kunst op onze gezondheid

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Arne Quinze, Istrië, Tentoonstelling.