Bingen: 5 series om voor thuis te blijven
© Shutterstock

Bingen: 5 series om voor thuis te blijven

Leestijd: 1 min

Te regenachtig voor een boswandeling, je boek is uitgelezen en alle klusjes in huis zijn opgeknapt? Het uitgelezen moment om je voor de televisie te nestelen, met één van deze series.

The Crown

Claire Foy speelt Queen Elizabeth II, de langst regerende vorstin wereldwijd. Het eerste van de zes geplande seizoenen toont het wel en wee van het Britse vorstenhuis tussen 1947 tot 1955, met als hoogtepunt de kroning van The Queen in 1953. Matt Smith, beter bekend als The Doctor in Doctor Who is haar mopperende echtgenoot, Prins Philip.
Te bekijken via Netflix.

Luke Cage

In een eerdere editie van de Marie Claire tv-gids tipten we reeds Marvel’s Jessica Jones, waar je de man met ondoordringbare huid al zag opdraven. Luke is nu terug in zijn thuisbasis Harlem, waar hij het opneemt tegen de georganiseerde misdaad. Ook Daredevil maakt deel uit van dit drieluik aan superheldenseries maar die reeks kon ons, ondanks de hoge score op imdb.com, niet bekoren…
Te bekijken via Netflix.

American Horror Story: My Roanoke Nightmare

Niet voor gevoelige zielen: hoewel het zesde seizoen van American Horror Story vrij snel zijn uitkomst verklapt, slaagt de serie erin de spanning hoog te houden. Vertrouwde gezichten Kathy Bates, Sarah Paulson, Lily Rabe worden vergezeld door Cuba Gooding Jr. De oplettende kijker zie ook Lady Gaga opnieuw verschijnen.

American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson

Ryan Murphy, bedenker van American Horror Story creëerde ook een reeks zónder bloedvergieten. Cuba Gooding Jr speelt de gevallen atleet O.J. Simpson die een dubbele moord ten laste wordt gelegd. Sarah Paulson kruipt in de huid van openbare aanklager Marcia Clark en vecht tegen het seksisme in een mannenwereld terwijl ze het opneemt tegen het dreamteam van de verdediging. Je spot ook Ross Geller David Schwimmer als Robert Kardashian, Selma Blair als Kris Houghton (nu Jenner) en de onbedoeld hilarische John Travolta als de wispelturige Robert Shapiro.
Verkrijgbaar op DVD en blu-Ray.

New Girl

Graag wat luchtigers? Jess Day (Zooey Deschanel) brengen je graag aan het lachen in alweer het zesde seizoen van de succesvolle komische reeks. Schmidt’s douchebag jar behoort definitief tot het verleden, Winston heeft een partner (en het is niet Ferguson de kat) en Jess… die worstelt met verliefde gevoelens.
New Girl wordt uitgezonden op Q2. De eerste vier seizoenen zijn alvast te bekijken via Netflix.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Netflix, Serie, Series, Televisie, Tv.