Onze 7 favoriete series om de rest van de zomer door te komen
©

Onze 7 favoriete series om de rest van de zomer door te komen

Leestijd: 3 min

Er is niets op tv deze zomer, behalve de duizendste herhaling van F.C. De Kampioenen? Geen paniek! Wij vonden zeven geweldige series die je helpen de rest van de zomer door te komen. En dan hopen dat het nieuwe televisieseizoen beterschap met zich meebrengt...

The Night Of (via Playmore van Telenet)

Nasir Khan, een jonge, ijverige student heeft een one night stand met een meisje dat hij later die avond gruwelijk vermoord in haar bed terugvindt. Hij wordt beschuldigd van moord, maar houdt zijn onschuld vol. Een spannende did he or didn’t he? van HBO die in de VS onmiddellijk werd uitgeroepen tot de must-watch van deze zomer. Bedenkers Steven Zaillian en Richard Price weten hoe ze een goede crimi moeten maken. De eerste schreef aan Gangs of New York, Schindler’s List, American Gangster en The Girl with the Dragon Tattoo. Price is bekend als schrijver van Clockers, Freedomland en The Color of Money. Verwacht sterke dialogen, ingetogen acteerwerk (van onbekend nieuw talent) en heel veel suspense. Ook al gebeurt er in elke aflevering niet zo heel veel, toch wachten we elke week vol spanning het vervolg af en stellen we onszelf de vraag: wat als hij het toch blijkt te hebben gedaan?

The Get Down (op Netflix vanaf 12 augustus)

Baz – Moulin Rouge – Luhrmann die – voor het eerst! – een televisieserie bedenkt over het ontstaan van hiphop in de Bronx in 1977? Dat kan alleen maar veelbelovend zijn. The Get Down vertelt het verhaal van zes tieners in de Bronx, die de muziekgeschiedenis willen veranderen en enkel elkaar hebben om te overleven in de gevaarlijke, arme wijk. Verwacht je aan bruisende scènes, véél dans en muziek (hiphopper Nas is executive producer), geweld en een ontluikend liefdesverhaal.

Mr. Robot (via Playmore van Telenet)

Mr. Robot vertelt het verhaal van Elliot, een jonge IT’er met mentale problemen die overdag bij een online security-bedrijf werkt, maar ’s nachts als hacker aan de slag is. Hij komt terecht in de hackergroep fsociety met zijn mysterieuze leider Mr. Robot, een rol van Christian Slater. De groep hackt multinational Evil Corp, waarvoor Elliot de online beveiliging doet, met alle gevolgen van dien. Het tweede seizoen pikt de draad op en gaat dieper in op die consequenties. Geen paniek als je het eerste seizoen hebt gemist: dat is nog steeds beschikbaar op Playmore van Telenet.

Orange Is the New Black (op Netflix)

Piper Chapman zit in seizoen 4 van de populairste Netflix-serie nog steeds haar gevangenistijd uit. In het derde seizoen werd de gevangenis geprivatiseerd en dat wil zeggen winstmaximalisatie; de levenskwaliteit gaat achteruit en het aantal inmates stijgt. Piper krijgt dan ook stevige concurrentie bij haar handel in gebruikt ondergoed omdat de Latina’s nu veel machtiger zijn. Seizoen 4 is volgens ons gevarieerder dan het vorige: de vrouwen breken uit om in een bosmeer te gaan zwemmen, er moet een lijk begraven worden, de gevangenisdirecteur krijgt een klungelige secretaresse en er worden uiteraard opnieuw vriendschappen gesloten en koppeltjes gevormd. Dat alles tegen de achtergrond van het verschrikkelijk foute Amerikaanse gevangeniswezen, waartegen deze serie toch een aanklacht is.

Stranger Things (op Netflix)

November 1983. Een slaperig dorpje wordt opgeschrikt door de verdwijning van de twaalfjarige Will Byers. Moeder Joyce (eindelijk weer een glansrol voor Winona Ryder) gaat tot het uiterste om haar zoon terug te vinden terwijl ook Will’s nerdy vrienden hun queeste beginnen. Suspense, sci-fi en heel veel referenties naar games, films en literatuur uit de jaren tachtig: Stranger Things heeft het allemaal. 

Jessica Jones (op Netflix)

Laat je niet afschrikken door het superheldenplot: Jessica Jones is een drinkende, cynische privé-detective met een troebel verleden en al wordt er heel wat geknokt in de serie, vecht de anti-heldin vooral met zichzelf en haar rol als slachtoffer van Kilgrave, de slechterik van dienst die met zijn stem mensen kan controleren.
De serie combineert actie met elementen uit de film-noir en stelt thema’s aan de kaak die door Hollywood liever overgeslagen worden. Niet geheel onbelangrijk: zes van de tien belangrijkste castleden én de producer zijn vrouw.

Don’t Trust the B*tch in Apartment 23 (nieuw op Netflix)

Krysten Ritter – de hoofdrolspeelster in Jessica Jones  – speelt de sociopate Chloe, aka the B—- in Apartment 23. De Amerikaanse komische – of eerder sarcastische – tv-serie uit 2012 voert June op die voor haar werk van Indiana naar New York City verhuist maar nog voor ze kan beginnen op straat staat. Ze reageert op de contactadvertentie van roommate-to-be Chloe, expert in het misleiden en bedriegen van mensen. Chloe’s eerste plan is June terug naar Indiana krijgen, maar uiteindelijk worden ze bevriend. Chloe’s beste vriend is een acteur die zijn carrière opnieuw in de startblokken wil krijgen – James Van Der Beek, als zichzelf. Ook buurvrouw Robin, geobsedeerd door Chloe, en de voyeuristische buurman Eli Webber zorgen regelmatig voor een komische noot.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: ABC, Baz Luhrman, Christian Slater, Don't Trust the B---- in Apartment 23, HBO, James Van Der Beek, Jessica Jones, Krysten Ritter, Mr.Robot, Netflix, Orange is the new black, Play More, Serie, Stranger Things, Telenet, The Get Down, The Night Of, Tv, Winona Ryder.