Beautytrend: Cleansing oil
©

Beautytrend: Cleansing oil

Leestijd: 1 min

We horen je denken "alsof ik nog niet genoeg moest smeren", maar geef de cleansing oil zeker een kans. Met het juiste product ziet je huid er niet alleen beter uit, maar gaat het reinigen van je huid ook een stuk snéller. 

Ook hier op de redactie spendeert de ruime meerderheid van de vrouwen liefst zo weinig mogelijk tijd aan het reinigen en verzorgen van de huid. Slechts een enkeling, niet toevallig beautyredactrice (en ondergetekende), bereikt bijna een 10 op 10 voor het Koreaanse stappenplan. Waarom je huid baat heeft bij een reiniger op basis van olie, leggen we je dan ook graag uit.

Het principe is simpel: reinigingsmelk en micellair water zijn producten op waterbasis en zullen dan ook alle onzuiverheden en make-up op waterbasis zonder al te veel moeite verwijderen. Langhoudende make-up als eyeliner, waterproof mascara en liquid lipsticks zijn ontworpen om tranen, een regenbui of een drankje te weerstaan. Logisch dus dat, zelfs na het alomtegenwoordige wattenschijfje én een douche, er nog steeds donkere randjes om je ogen zitten bijvoorbeeld.

De huid schrobben is nooit de bedoeling, dus draag je vaak langhoudende make-up is een reinigende olie een must in de badkamerkast. Maar ook een weinig of niet opgemaakte huid heeft baat bij dit product: het is namelijk een voedende en (niet onbelangrijk) aangename manier om je gelaat te reinigen. Zo voelt een droge huid bijvoorbeeld meteen minder trekkerig.

De olieën gebruik je als volgt: met droge handen breng je een kleine hoeveelheid (twee à drie pompjes volstaan) aan op een droog gezicht. Masseer je gelaat – vermijd indien voorgeschreven de oogcontouren. Breng water naar je gezicht – het product verandert in een melkachtige emulsie. Masseer opnieuw je gelaat alvorens grondig te spoelen. Rond af met micellair water of tonic naar keuze.

Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil van Kiehl's, € 32
Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil van Kiehl’s, € 32
 

Bekijk de galerij voor onze aanraders!

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beautytrend, Cleansing oil, Huidverzoring, Olie, Reinigingsolie, Skincare.