Benching: de nieuwste ongezonde datingtrend
© Pexels

Benching: de nieuwste ongezonde datingtrend

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

We zijn nog maar net bekend met ghosting, maar er is ondertussen al een nieuwe term in de snelle en wispelturige wereld van het daten, namelijk benching.

/

Als je iemand ‘benched’, betekent dit dat je niet in hem of haar geïnteresseerd bent, maar dat je ook geen echte relatie wilt. In feite ben je op de rand van de afweging. Je bent het stadium van praten voorbij, maar je wilt je niet binden, dus stuur je je date af en toe een sms als je zin hebt in een beetje geflirt, stel je een kopje koffie voor als je een dosis aandacht nodig hebt, of heb je zelfs een avondje seks en ga je vervolgens offline tot je besluit hem weer te zien. Klinkt dat bekend?

Lees ook: Woman to watch: Cleome Clements

Aan het lijntje houden

Eigenlijk is benching een vernieuwde versie van iemand aan het lijntje houden. Het weerspiegelt de keuzeverlamming van het jongleren met meerdere (online) dating potentiële kandidaten. Iemand benchen is in wezen hetzelfde als een voetballer op de bank zetten. Ze zijn niet je eerste, of misschien zelfs niet je tweede keus, maar je wilt ze toch in de buurt houden als reserveoptie. Er wordt eigenlijk net genoeg aandacht gegeven om ze geïnteresseerd te houden. Benching zou een rode vlag voor iedereen moeten zijn. Want een back-up plan zijn of weten dat iemand je elk moment kan droppen wanneer je niet voldoet, is absoluut niet de weg naar een gezonde relatie.

/

Hoe weet je dat je gebenched wordt?

Het eerste teken is wanneer je merkt dat het contact plotseling afneemt. Telefoontjes en sms’jes stoppen of nemen af zonder enige verklaring. Zodra je dan denkt dat je over die persoon bent, beginnen ze uit het niets weer een gesprek. Je wordt overrompeld door gemixte gevoelens. Vaak weet je dat het verkeerd is, maar wanneer je die persoon echt leuk vindt, blijf je teruggaan. Zo gaat de vicieuze cirkel verder en ben je terug bij af.

Lees ook: Welke geldpersoonlijkheid heb jij? 7 veel voorkomende types en hoe je ze kan herkennen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Benching, Date, Datingtrend.