Belgium’s Next Top Model werkt samen met Marie Claire en dit kan je verwachten
© Streamz

Belgium’s Next Top Model werkt samen met Marie Claire en dit kan je verwachten

Leestijd: 1 min

Belgium’s Next Top Model is eindelijk een feit. Een jury van iconische namen uit de Belgische mode kiezen zorgvuldig de volgende generatie modellen uit, die onder andere kans maken op een cover van Marie Claire. Dit kan je verwachten van BNTM.

/

Helemaal geschoeid op de leest van de legendarische Amerikaanse versie van het programma met Tyra Banks, werken 14 modellen zonder professioneel contract zich in een tiendelige realityreeks in het oog en in het hart van een vierkoppige jury.

Die bestaat uit vier Belgen met internationale roem, zowel op als naast de catwalk: topmodel Hannelore Knuts, designer en co-founder van Essentiel Antwerp Inge Onsea, stylist Tom Eerebout – verantwoordelijk voor de garderobes van Lady Gaga en Rita Ora, en Tom Van Dorpe, creatief directeur, stylist en eigenaar van modellenbureau NOAH Mgmt.

Belgium’s Next Top Model x Marie Claire

De inzet: een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt én een covershoot in het december-januarinummer van Marie Claire, voor een vliegende start van hun carrière als topmodel.

“Bij Marie Claire voelen we een grote verantwoordelijkheid om een inclusieve modewereld te bevorderen en modellen de juiste begeleiding en tools te bieden. Samen met mijn team streef ik er elke editie naar om jong talent kansen te geven en ervoor te zorgen dat iedereen zich in ons magazine kan herkennen. Daarom verheug ik me er samen met onze fashion director Elspeth Jenkins op om onze kennis over de modewereld met de kandidaten te delen in deze nieuwe editie van Belgium’s Next Top Model“, aldus onze hoofdredacteur Timon Van Mechelen.

Inclusiviteit

Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijker dan ooit in de modewereld. Deze editie van Next Top Model richt zich dan ook op she’s, he’s and they’s. De definitie van een model is immers veranderd, iedereen die potentie heeft om topmodel te worden maakt kans om BNTM te winnen.

De nadruk ligt meer dan ooit op Next, want de toekomst van de mode ligt in hun handen.

Vrijdag 15 september 2023 verschijnen de eerste twee afleveringen op Streamz, gevolgd door een wekelijkse aflevering tot en met de finale op 10 november 2023.

Redactie Marie Claire De artikels van >