België heeft de minst betrokken opvoedingsstijl in Europa
© MCB, Unsplash

België heeft de minst betrokken opvoedingsstijl in Europa

Leestijd: 1 min

Uit recent onderzoek blijkt dat de Belgische ouders de minst betrokken opvoedingsstijl in Europa hanteren. Zo verwachten Belgische ouders het minst van hun kinderen dat ze mee in het huishouden helpen en ze houden ook relatief minder in de gaten waar de kinderen zoal uithangen. ​

/

Het onderzoek werd uitgevoerd door de toonaangevende naamlabelfabrikant, MyNametags.be, bij ouders uit vijf verschillende Europese landen. Het onderzoek suggereert dat de weinig betrokken manier van opvoeden van Belgische ouders te maken zou hebben met de ontspannen houding die ouders aannemen op het vlak van normen en regels. Ter vergelijking: Nederland is het strengste land met 58% van de ondervraagde ouders die stellen dat zij duidelijke regels voor hun kinderen opstellen.

Lees ook: Onze 45 favoriete lente-zomer handtassen gespot op de catwalk

/

Activiteiten

Die relatief minder betrokken aanpak van Belgische ouders komt ook tot uiting in bepaalde alledaagse activiteiten met hun kinderen. Zo zijn ze 16% minder geneigd om samen aan het bakken te slaan dan Portugese ouders. Evenzo 14% minder geneigd om hun kinderen zelf te leren fietsen dan Ierse ouders.

Er vallen ook verschillen te noteren met andere landen op het vlak van wat nu precies de opvoedingsstijl van de moderne ouders beïnvloedt. Belgische ouders worden in het onderzoek het meest beïnvloed door de ouders van de klasgenoten van hun kinderen (48%). Terwijl Portugese ouders vooral de druk van sociale media (56%) als beïnvloedende factor ervaren en Britse ouders vooral afstand willen nemen van wat ze zelf niet leuk vonden aan hun eigen opvoeding (83%).

Lees ook: Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Ouders.