Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas
© Louis Vuitton

Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas

Leestijd: 1 min

De mondaine badstad Knokke wordt al voor de tiende keer op rij in de kijker gezet door Louis Vuitton. Het Franse modehuis blijkt zo tevreden van hun klandizie in de kuststad, dat ze er opnieuw een zogenaamde 'Knokke Bag' voor uitbrengen.

/

In 2010 lanceerde Louis Vuitton de eerste editie van de Knokke Bag. Vijf jaar later, in 2015, introduceert het Frans Huis een tweede editie. Sindsdien wordt elk jaar een speciale editie gewijd aan de badstad. Deze keer brengt het merk een gepersonaliseerde versie van de iconische Neverfull uit die volledig in het teken staat van Knokke, genaamd de Louis Vuitton Knokke Neverfull.

Louis Vuitton Neverfull

In 2007 introduceerde Vuitton de Neverfull als een seizoensgebonden strandtas. Zoals de naam al zegt is de tas “never full” en kan je er dus zoveel in kwijt als je wil. Volgens de geruchten werd de tas ontworpen om te wedijveren met de even ruime en veelzijdige Goyard Saint-Louis Tote, die al sinds de jaren 1930 bestaat.

Deze roddels zijn nooit bevestigd, maar één ding is zeker; het vakmanschap van de Neverfull is werkelijk uitzonderlijk. Het duurt dan ook 45 uur om één tas te vervaardigen.

Sinds de lancering is de Neverfull al een aantal keren in een nieuw jasje gestoken. Stephen Sprouse leende zijn iconische graffitiprint aan een aantal ontwerpen, terwijl de samenwerking met Takashi Murakami resulteerde in een reeks bestsellers, waaronder de Cherry print en Cherry Blossom print.

Lees ook: Onze 45 favoriete lente-zomer handtassen gespot op de catwalk

Louis Vuitton

Louis Vuitton Knokke Neverfull

De Louis Vuitton Knokke Neverfull kreeg dezelfde vorm mee, maar de iconische monogramprint werd geüpdatet met een mix van prints, geïnspireerd op een trip naar het historische atelier van het huis in Asnières.

Daarnaast zijn de hengsels op de zijkanten, de randen, de handvatten en voering van de tas afgewerkt met een patroon dat geïnspireerd is op de tegels van het familiehuis van Louis Vuitton in Asnières en traditionele Portugese azulejo’s. De textielbasis van de strandtas combineert tinten van diep- tot lichtblauw met een vleugje beige.

Bij de Louis Vuitton Knokke Neverfull zijn een pareo en een waaier inbegrepen. De tas is nu verkrijgbaar in de Louis Vuitton winkel in Knokke voor € 3000.

Lees ook: Dit is de betaalbare tas van Uniqlo die iedereen wil hebben.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Knokke, Louis vuitton.