De oplage van deze strikt gelimiteerde editie is beperkt tot slechts 1000 flessen wereldwijd. Elke fles is bovendien met de hand genummerd en gesigneerd door de meester-distilleerder zelf: Etienne Bouillon. Hij heeft het distilleren tot een ware kunst verheven en geniet hiervoor erkenning van ’s werelds grootste whiskyexperts. Vandaag brengt de destilleerderij een uitzonderlijke editie uit voor whiskyliefhebbers: de allereerste single malt whisky die afgewerkt is met een vleugje saffraan.
Lees ook: 3 bijzondere eetervaringen om uit te testen in september
De unieke drank heeft elf jaar lang op een heel bijzondere manier gerijpt: het vat bevond zich namelijk op een laag saffraan in een hermetisch afgesloten recipiënt en heeft op die manier de rijke en complexe parfums en aroma’s opgenomen van de meest fantastische specerij ter wereld. De neus is hierdoor bijzonder fascinerend en de afdronk van een ongeëvenaarde delicatesse, waardoor alle kenmerken van een grootse single malt whisky aanwezig zijn.
Zin om aan de slag te gaan met whisky? We tippen drie geweldige cocktails
1. The Dragons Egg
- 50ml whisky
- 15ml Appelsiensap
- 10ml Citroensap
- 100ml Ginger Beer
Voeg de eerste drie ingrediënten toe aan een met ijs gevuld glas. Top af met gemberbier en roer zachtjes voor een tweetal seconden. Garneer met een takje rozemarijn, dat kan je eventueel wat branden voor een meer rokerige smaak.
Ingrediënten:
- 50 ml whisky
- 12,5 ml suikersiroop
- enkele druppels Angostura bitters
2. Whisky Sour
- 40 ml whisky
- 20 ml suikersiroop
- scheutje citroensap
- sinaasappelschijfje
- maraschinokers
Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de whisky, de suikersiroop en het citroensap toe. Schud totdat de drank gekoeld is. Giet de cocktail in een whiskyglas gevuld met ijs. Versier het glas met een schijfje sinaasappel en een kers.
Lees ook: Betekent de comeback van de blote buik dat we weer allemaal slank en perfect moeten zijn?
3. Owl Sour
Ingrediënten
- 40 ml whisky
- 20 ml lavendelsiroop
- 30 ml citroensap
- 40 ml eiwit (één ei)
- 80 ml Smash bier
Bereiding
Shake alle ingrediënten heel goed in een shaker gevuld met ijs. Zeef de cocktail in een glas en werk eventueel af met wat lavendel.