Vanaf vandaag verkrijgbaar: het septembernummer van Marie Claire
© Emil Pabon

Vanaf vandaag verkrijgbaar: het septembernummer van Marie Claire

Leestijd: 1 min

Het grote modenummer van Marie Claire ligt vanaf vandaag in de winkel. Hieronder een voorproef. Met voorwoord van onze nieuwe hoofdredacteur.

/

“Exact tijdens mijn allereerste Prada-show in Milaan afgelopen februari brak de oorlog in Oekraïne uit”, schrijft Timon in de edito van het septembernummer. “Wat een groot feest had moeten worden – het was het eerste modeseizoen zonder coronamaatregelen – werd een moreel dilemma voor de collega’s van andere vrouwenbladen. Konden zij nog recensies schrijven over modeshows, terwijl er zich dicht bij huis een humanitaire ramp ontketende?

Ik stond niet voor dat dilemma, voor mij benadrukte deze situatie vooral hoe relevant het DNA van dit magazine is. Van bij haar eerste Franse editie in 1937 is Marie Claire een blad dat op een ernstige manier schrijft over high end mode en beauty, en dat combineert met journalistieke reportages over vaak buitenlandse kwesties. Onze oprichters beseften toen al dat mensen die van pakweg Prada houden – ik geef toe dat ik al tien jaar droomde van die eerste show – ook interesse hebben in oorlog, in onrecht. Dat wie wil weten wat de beste rode lipstick is, net zo goed wil ontdekken wat de beste film is. En dat diezelfde mensen zeker niet over deze onderwerpen willen lezen op een tuttige manier met veel clichés, verkleinwoorden en oppervlakkig gekir.”

7 redenen om het septembernummer van Marie Claire in huis te halen

Daarom vind je in dit nummer extra veel high end mode en beauty, in combinatie met reportages die aanzetten tot nadenken. Om ons uniek erfgoed extra te onderstrepen. Ontdek hieronder 7 artikels die je – als je nog een reden nog had – zullen overtuigen om ons septembernummer in huis te halen.

  1. We spreken de nieuwe generatie Belgische designers die de internationale modewereld veroveren: Ester Manas en Ludovic de Saint Sernin.
  2. We trekken naar Zweden waar een brandend debat over transgenderkinderen woelt.
  3. We spreken de Belgische zanger Tamino naar aanleiding van zijn nieuwe album Sahar.
  4. We maakten een uitgebreid verslag van alle nieuwe modetrends van het seizoen.
  5. We bogen ons over het gebrek aan vrouwen in de Belgische techwereld.
  6. We fotografeerden het Belgische topmodel Anouck Lepère in de nieuwe herfst-wintercollectie van Louis Vuitton.
  7. We onthullen de schoonheidsgeheimen van zangeres Els Pynoo.

Het septembernummer van Marie Claire is vanaf 26 augustus te koop. Neem je liever een abonnement? Dat doe je hier.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.