3 bijzondere eetervaringen om uit te testen in september
© dinner on the wheel

3 bijzondere eetervaringen om uit te testen in september

Door Romane Henkinbrant,  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Moe van dezelfde oude metro-bus-slaap routine? Boost jouw terugkeer naar de schoolbanken met een hoog sterrensmaakje met deze 3 ongewone en kortstondige gastronomische ervaringen, op uitzonderlijke plaatsen.

Dinner on the Wheel

Wat dacht je van een gastronomische rit op een reuzenrad? Na een uitverkochte eerste editie is Dinner on the Wheel terug van 5 tot 16 september 2022 op het Poelaertplein. Klim in een van de 4-persoonsgondels en laat je – met een kruissnelheid van 2 km/u – naar de top brengen. Boven op het rad met uitzicht op Brussel geniet je van 5 gangen bereid door de grootste chefs van het land: één (Alain Bianchin*, Giovanni Bruno van de Senzanome*), twee (Yves Mattagne van de Villa Lorraine**) of drie sterren (Viki Geunes van de Zilte***) een fijne line-up van chefs die al hun talent en creativiteit ten dienste van jou stellen om dit uitzonderlijke moment waar te maken.

Meer info vind je hier.

/

Hemisphère

Een onderdompeling in het hart van de natuur in de magische omgeving van het Château de Rixensart. Van 17 september tot 18 oktober plant Hémisphère haar 14 doorschijnende bubbels in het hart van dit uitzonderlijke erfgoed in Wallonië. Als duo of met vrienden (tot 8 personen), leun achterover, ontspan en volg in live cooking het doen en laten van een van de drie gastchefs: César Lewandowski, een veelbelovende jonge chef-kok uit Brussel, Benjamin Laborie, voormalig chef-kok van het restaurant La Ligne Rouge* en een derde, die voorlopig nog geheim wordt gehouden. Op het menu staan vier vernieuwende en creatieve diensten die de voorkeur geven aan korte ketens en lokale producten. Opgelet: de bubbels zijn ook verkrijgbaar in een lunchformule voor bedrijfsevenementen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HEMISPHƎRE (@hemisphere.event)

Meer info vind je hier.

/

The Poet

Als een uitnodiging om te reizen, ontvangt het restaurant The Poet van het Renaissance hotel regelmatig chefs uit de hele wereld in zijn keukens voor uitzonderlijke gastronomische events. Voor deze derde editie is het chef-kok Joël Cesari van het sterrenrestaurant La Chaumière* in Dole die tussen 13 en 17 september naar de hoofdstad komt voor vijf avonden vol poëzie. Fan van paddenstoelen? Dan zal je niet teleurgesteld worden door het verrassingsmenu van 5 of 7 gangen, dat een eerbetoon is aan een van de belangrijkste producten van zijn streek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Poet Brussels (@thepoetbrussels)

Meer info vind je hier.

Lees ook: De beste podcasts over seks en relaties

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.