Bekijk hier gratis kortfilms van jonge Belgische filmmakers in competitie
© Still uit de kortfilm ‘Landschap is Jager’ van Simon Debbaut-L'Ecluse

Bekijk hier gratis kortfilms van jonge Belgische filmmakers in competitie

Door Marie Claire redactie
Leestijd: 1 min

Het BREEDBEELD kortfilmfestival, dat gepland stond in De Studio in Antwerpen, gaat dit jaar online door. Van 6 tot 15 november kun je gratis naar meer dan 20 kortfilms van jonge Belgische filmmakers kijken op de website van het festival.

/

Yirka De Brucker, organisator van het festival: “Een digitale editie van het BREEDBEELD Kortfilmfestival is uiteraard niet onze eerste keuze, maar zo vinden deze kortfilms toch nog hun weg naar het publiek en krijgen de winnende filmmakers nog steeds een (financieel) duwtje in de rug. Het is sowieso al niet eenvoudig om in deze periode films te maken of om nu af te studeren als cineast. Hopelijk kunnen we binnenkort toch nog een fysiek staartje aan het festival breien, op het grote scherm.”

still uit de kortfilm Schaduw, tot je terugkomt – Ramy Moharam Fouad & Violet Braeckman

/

Binnen het kortfilmfestival komen zowel fictie, animatie als documentaire aan bod in thematisch gecureerde filmluiken. Voornaamste voorwaarde voor de competitiefilms is dat ze in eigen beheer zijn gemaakt. Dat kan binnen of buiten een filmopleiding zijn, zolang de films maar zonder VAF-subsidie en niet in opdracht van een productiehuis of een zender werden geproduceerd. Voor de winnaars in de verschillende categorieën ligt er telkens een cheque van € 1.000 klaar.

Kortfilm is bij uitstek de filmvorm waarmee cineasten hun eerste stappen in de filmwereld zetten, waar veel vrijheid in bestaat en waar ruimte is voor experiment. Met het kortfilmfestival wil de organisatie, het steunpunt voor (nog) niet professionele fotografen en cineasten in Vlaanderen, opkomend talent het platform geven dat het verdient.

Het BREEDBEELD kortfilmfestival gaat van 6 tot 15 november door op de website van het festival, breedbeeldkortfilmfestival.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Cultuur, Kortfilmfestival.