GETEST: De barre work-out bij Yoga Factory
© Pers

GETEST: De barre work-out bij Yoga Factory

Leestijd: 1 min

Bij Marie Claire proberen we graag nieuwe dingen uit. Toen we de kans kregen de signature work-out van de Antwerpse yogastudio Yoga Factory uit te proberen - een combi van fitness, pilates, yoga en klassiek ballet - waren we er dan ook als de kippen bij. Ietwat te enthousiaste kippen, zo blijkt. Een verslag. 

Overmoedig. Dat is hoe ik die vrijdagochtend de Antwerpse Yoga Factory binnenkwam om de work-out uit te proberen. Hoe moeilijk kan het zijn, dacht ik bij mezelf terwijl ik langzame, berekende bewegingen visualiseerde die hoogstens mijn lenigheid op de proef zouden stellen. En lenig ben ik wel.

Een paniekgevoel bekruipt me wanneer ik de sets halters naast de yogamat opmerk. “Onervaren sporters nemen best de halters van 500 gram in plaats van die van 1 kilo”, kondigt Hayley Alexander aan. De Australische instructrice én jonge moeder heeft een lichaam dat niet zou misstaan in een sample size. Zij neemt natuurlijk de halters van 1 kilo, net als alle andere dames in de les. Ik weet meteen hoe laat het is en opteer ongegeneerd voor de halfjes.

Barre workout: not for wimps. Confession: I’m a huge wimp. 😂 @yoga_factory

Een bericht gedeeld door Vicky Dorny – Beauty Editor (@discometooblivion) op

Lees ook: Getest: Bokstraining als fysieke én mentale work-out

Na een korte opwarming op muziek moeten de halters de lucht in. Opzij, in rondjes draaien, van boven naar onder zwaaien… ik voel nu al dat ik morgen een probleem ga hebben. We vervolgen onze training aan de barre, in het gezelschap van een slappe bal. Met de bal tussen de knieën geklemd, en nadien tussen hiel en achterwerk, maken we iets minder elegante bewegingen dan ik voor ogen had. Maar effectief zijn ze wel: omdat de bal niet volledig opgepompt is, is het omhooghouden ervan niet evident. Dit is niet zomaar een work-out. Dit is een strijd tussen mens en zwaartekracht.

Afsluiten doen we met enkele intense rondjes van de zonnegroet, een yoga-oefening die lichaam en geest tot rust hoort te brengen maar op het juiste tempo evengoed je conditie op de proef stelt. Door dat moordende tempo ben ik genoodzaakt na ronde twee blijvend een amateuristische versie van de cobrapose aan te nemen.

barre work-out yoga factory antwerpen

Shutterstock

Archiefbeeld

Het mag duidelijk zijn: ik heb dit totaal onderschat. Omdat je hele lichaam stevig aan het werk wordt gezet, is dit de ideale manier om, met het oog op een strandvakantie, je lichaam wat te verstrakken en verstevigen. En omdat de oefeningen vrij simpel zijn, kan je, eens je alles onder de knie hebt, thuis zelf aan de slag. Een aanrader! (of toch voor al wie iets sportiever aangelegd is dan ik)

De Barre Work-out, Yoga Factory, Sint Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen, www.yogafactory.be.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Antwerpen, Barre, Dans, Fitness, Pilates, Sporten, Work-out, Yoga, Yoga Factory.