Back to work: zo hou je je werktas ordelijk
© kaai

Back to work: zo hou je je werktas ordelijk

Leestijd: 2 min

De herfst is officieel in het land en dat betekent dat we na een lange zomer allemaal opnieuw aan het werk zijn. Tijd dus om zomerstukken op te bergen en te investeren in werkkleding. Op zoek naar een goede draagtas waar ook je laptop discreet in kan, die er ook nog eens goed uitziet? Handtassenconcept KAAI geeft hun tips voor de beste tas.

/

“Ik moest vroeger veel reizen voor mijn werk en vond simpelweg nooit een tas waarin ik al mijn spullen én laptop kwijt kon, die mee kon als handbagage op het vliegtuig én er ook nog eens goed uitzag. Niet in Londen, niet in Parijs. Het leek wel alsof vrouwen niet moesten werken”, steekt co-founder Helga van handtassenmerk KAAI van wal. “Toen begon het idee op te borrelen van een eigen merk. Daar liep ik een jaar mee rond. Steeds meer kreeg ik een uitgebreid beeld van wat er op de markt was en hoe mijn tas eruit zou moeten zien. Maar ja tussen denken en doen zit nog een groot verschil tot op het moment dat ik mijn co-founder Ine tegenkwam en mijn idee pitchte, niet veel later was het echte idee van KAAI geboren.”

Lees ook: Naomi Campbell sluit Messika High Jewelry show af

Na een jaar openden ze hun winkel in de Nationale straat in Antwerpen. “En de eerste reactie was erg positief. Veel dames kwamen binnen en zeiden; éindelijk een merk dat aanbiedt waar we al zo lang naar zochten. We kregen ook steeds meer suggesties en tips voor onze tassen en zo groeide onze collectie alleen maar.”

/

KAAI community

Enkele jaren na het openen van de winkel in Antwerpen, volgde de flagshipstore in Brussel. “Vandaag verkopen we online al heel wat in het buitenland. Na Brussel willen we graag in meerdere wereldsteden een KAAI winkel openen. Volgende stappen zouden andere wereldsteden kunnen zijn. Zo kunnen we langzaamaan de wereld veroveren en onze KAAI community uitbreiden”, vertelt Helga.

De sterkte van KAAI is zonder twijfel hun goede organisatie. “Onze ultieme tips voor een georganiseerde tas? De sterkte van onze tassen is dat ze opgedeeld zijn in vakjes. Probeer bij het gebruiken van de tassen altijd dezelfde spullen in dezelfde vakjes te steken, zo kan je ervoor zorgen dat je altijd je spullen snel terugvindt. Bijvoorbeeld: je laptop links vooraan, en je gsm altijd in het kleine vakje rechts. Je moet kunnen vertrouwen dat wanneer je alles een vaste plaats geeft, en je ’s ochtends nog snel checkt en er een vakje leeg is, dat je bijvoorbeeld ook degelijk je sleutels vergeten bent.”

Het onderhoud van de tassen? Even simpel: het leder is krasvrij en waterbestendig. Je mag dus eigenlijk zelf niet met crèmes en coatings aan de slag gaan. “Met als resultaat: na vier jaar krijgen we alle soorten tassen voorgeschoteld, sommige zijn erg goed onderhouden en sommige volledig afgeleefd. Dus we zien echt hoe onze gebruikers met de tassen omgaan.”

Lees ook: Bella Hadid laat jurk opspuiten bij Coperni: dit wil je weten over het meest besproken moment van Paris Fashion Week

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Back to work, Kaai.