Bella Hadid laat jurk opspuiten bij Coperni: dit wil je weten over het meest besproken moment van Paris Fashion Week
© Imaxtree

Bella Hadid laat jurk opspuiten bij Coperni: dit wil je weten over het meest besproken moment van Paris Fashion Week

Leestijd: 2 min

Coperni presenteerde op vrijdag 30 september zijn lente-zomershow 2023. Op deze vijfde dag van Paris Fashion Week verraste het Franse modehuis iedereen door Bella Hadid live een jurk op te spuiten voor de ogen van het publiek. Dit wil je weten over het memorabele modemoment. 

/

Deze vijfde dag van Paris Fashion Week was rijk aan emoties. In de ochtend presenteerde Loewe een kleurrijke show, daarna was er de emotionele show van Issey Miyaké waarin een eerbetoon werd gebracht aan de Japanse ontwerper die op 5 augustus 2022 is overleden. ’s Middags liep Victoria Beckham in tranen over de catwalk tijdens haar eerste show op de Parijse modeweek.

Sébastien Mayer en Arnaud Vaillant, de artistiek directeuren van Coperni, sloten de dag in stijl af. Voor lente/zomer 2023 stelt Coperni een garderobe voor die half-futuristisch, half-hedendaags is. Een van hun belangrijkste inspiratiebronnen? The Matrix film.

Zwarte kleding, zonnebrillen met futuristische contouren en mini-jurkjes. Het zou immers te gemakkelijk zijn geweest om een eerbetoon aan The Matrix te brengen door volledig leren silhouetten te onthullen. Coperni ruilde de leren broek van Trinity in voor een soepel vallende pantalon, in combinatie met een witte tanktop en een korte bomberjack. Sensueel en sterk tegelijkertijd, wij willen alvast allemaal deze Coperni vrouw zijn komend voorjaar.

De mode was net zo aantrekkelijk als de prachtige cast van de show. Adut Akech, Hanne Gaby Odiele, Paloma Elsesser, Jill Kortleve en Bella Hadid, om er maar een paar te noemen, liepen over de catwalk. Maar het was het laatste silhouet dat iedereen sprakeloos achterliet.

Coperni creëert een live jurk op Bella Hadid voor de finale van haar show

Helemaal aan het einde van de Coperni modeshow liep model Bella Hadid in slechts een onderbroek de catwalk op terwijl ze haar borsten met haar handen bedekte. Vervolgens vervoegden twee mannen haar, die voor de ogen van het publiek een jurk opspoten in synthetische en katoenvezels. De chemische stof begint als een vloeistof en stolt naarmate de seconden en minuten verstrijken. Deze indrukwekkende techniek werd uitgevonden door Fabrican, een bedrijf opgericht door de Spaanse ontwerper en wetenschapper Manuel Torres.

Coperni Bella Hadid

Imaxtree

Na zeven minuten stapte Hadid de catwalk af om haar net gecreëerde jurk aan iedereen te tonen.

/

Onvergetelijk modemoment

Het creatieve duo aan het roer van Coperni wilde deze technologie onder de aandacht brengen en werkte daarom enkele maanden samen met Manuel Torres ter voorbereiding van de show.

Lees ook: Lente/zomer 2023 shows: de grote comeback van Dries Van Noten in Parijs

De finale van de Coperni lente/zomer 2023 show is nu al legendarisch. Hoewel het is opgedragen aan Manuel Torres, doet het ons denken aan de finale van de Alexander McQueen lente/zomer 1999 show, waarin Shalom Harlow door twee robots met verf werd bespoten.

Als mode en technologie samenwerken, ontstaan er mooie vonken. Wij danken Coperni van harte voor dit onvergetelijke moment dat we graag meer in de mode willen zien.

Bekijk hieronder een aantal van onze (andere) favoriete looks uit de show:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Paris fashion week.