Achter de schermen in een seksshop: “De meeste producten heb ik zelf al uitgeprobeerd”
© LustGasm

Achter de schermen in een seksshop: “De meeste producten heb ik zelf al uitgeprobeerd”

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Seks. Het onderwerp is alomtegenwoordig in het dagelijks leven. Van de slaapkamer tot trendy popmuziek, er gaat geen dag voorbij waarop je het onderwerp kan vermijden. En waarom zou je ook? Claudia Heyvaerts (30) werkt als shopmanager bij Babylon Loveshop en geeft een blik achter de schermen. Zonder taboes of gêne.  

Geprikkeld door alles wat met seksualiteitsbeleving te maken heeft, ging Claudia aan de slag als verkoopster bij Pabo, dat eind 2019 werd overgenomen door Babylon Loveshop. “Nadat Pabo werd opgedoekt, wilde ik opnieuw gaan studeren. Ik had gezien wat er was fout gelopen bij Pabo en wilde me verdiepen in management. Studeren bleek echter niks meer voor mij, dus heb ik kort nadien contact opgenomen met Babylon Loveshop, met de vraag of ik bij hen aan de slag kon om in de winkel te staan en mee de strategie te helpen uittekenen. Daarna is het snel gegaan.” Claudia is de schakel tussen de directie en de klanten. Ze verneemt vanop de eerste rij waar klanten nood aan hebben, en speelt daarop in met het productaanbod en de winkelbeleving.

Taboe

We kunnen er helaas niet omheen: seksspeeltjes gebruiken blijft een taboe. Voornamelijk omdat mensen speeltjes te vaak zien als een ‘vervanging van’ in plaats van een toevoeging aan hun seksleven… Maar goed nieuws, want – zoals op vele andere vlakken – is het voornamelijk bij vrouwen dat er een revolutie in opmars is! Het mag gezegd worden: het vrouwelijke lichaam is beter uitgerust door moeder natuur als het om seksueel genot gaat. In tegenstelling tot mannen, beschikken wij vrouwen over een orgaan dat hier volledig aan gewijd is: de clitoris. Het taboe op seskspeeltjes wegwerken, draait vooral rond ego en genderstereotypen. 

Lees ook: Oktober is borstkankermaand: een antwoord op de meest belangrijke vragen

Claudia merkt op dat koppels zich te vaak laten leiden door prestaties en verwachtingen over wat ‘goede’ seks is. We moeten af van het idee dat goede seks gelijkstaat aan anderhalf uur penetratie. Penetratie op zich is geen kunst. Goede seks staat gelijk aan het gehele gebeuren, zoals voorspel, kussen, orale seks,… Een seksspeeltje gebruiken voor je eigen plezier, zegt niets over je verleidingskracht. 

/

“We moeten af van het idee dat goede seks enkel bestaat uit langdurige penetratie”

We zien nog maar al te vaak mensen vastzitten in een gesloten en stereotiepe kijk op seks. De verwachtingen van mensen over de frequentie en de vormen die seks dient aan te nemen, zijn totaal niet realistisch. We moeten af van het idee dat goede seks enkel bestaat uit langdurige penetratie. Er zijn zoveel andere manieren om te genieten, denk voorbeeld aan masturbatie of een erotische massage. Onze taak als loveshop bestaat eruit mensen wegwijs te maken in het aanbod van hulpmiddelen om zo hun seksbeleving en algemeen geluk te verbeteren.

“Ik deins er niet voor terug om persoonlijke ervaringen te delen.”

In de winkel staan van een loveshop is een vak apart. Voor Claudia zijn twee zaken cruciaal: openheid en respect. “Daardoor voelen klanten zich snel op hun gemak. Ik deins er ook niet voor terug om persoonlijke ervaringen te delen. Het merendeel van de producten heb ik zelf uitgeprobeerd, zo weet ik waarover ik spreek. Uiteraard bewaar ik wel de nodige afstand en laat ik details achterwege. Omgekeerd, als het over de klanten gaat, moedig ik hen aan om openlijk te praten, ook over alle details als dat nodig is. Het is vaak de enige plek en het enige moment waar ze al hun vragen kunnen bespreken met een luisterend oor. Mensen helpen staat voor mij echt op de eerste plaats, veel meer dan het commerciële plaatje.”

Lees ook: ‘Ten minste houdbaar of te gebruiken tot’: 3 op 4 Belgen begrijpt het verschil niet

Foto via LustGasm.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Genot, Pabo, Sex, Vrouwen.