Heerlijk herfstrecept: quinoataart met geitenkaas en verse vijgen
© Sandra Bekkari

Heerlijk herfstrecept: quinoataart met geitenkaas en verse vijgen

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Wist je dat eten je mooier kan maken en dat wie gezond is dat ook uitstraalt? Voedingsexpert Sandra Bekkari legt uit hoe je de gezondste versie van jezelf wordt in haar nieuwe boek "Nooit meer diëten", deel vijf. Met een hoop voedingstips en getuigenissen recht uit de praktijk en maar liefst 60 nieuwe gerechten om van te smullen, eet je jezelf zonder schuldgevoel naar het perfecte lichaam.

Smaakbom versus caloriebom

Het vijfde deel van de bestseller-reeks “Nooit meer diëten” bevat opnieuw extra gezonde gerechten, die niet alleen snel te bereiden, maar vooral onweerstaanbaar lekker zijn. De focus van het boek ligt op energieker leven. De gezonde en kleurrijke smaakbommen brengen je stralende zelf weer naar boven.

Wat staat er precies op het menu? Een zuivere huid, een lichaam waar je blij van wordt en ettelijke kilo’s minder op de weegschaal. Wie zou daar niet voor tekenen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nooit Meer Diëten (@sandrabekkari) op

Quinoataart

Een eerste kijk in Sandra’s boek laat ons vermoeden dat ’the best is yet to come’. Gerechten met een herfstig kleurenpalet doen ons het water uit de mond lopen. Deze heerlijke quinoataart met geitenkaas en verse vijgen is onze lunchfavoriet en zo maak je hem:

Ingrediënten

  • 150 g quinoa tricolore
  • 300 ml groentebouillon
  • 70 g geraspte pecorino
  • 1 groot ei
  • Springvorm 23 cm
  • Boter of kokosolie

Voor de vulling

  • 2 grote eieren
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 30 g + 15 g geraspte pecorino
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 à 2 verse vijgen, in plakjes van 1/2 cm

Voor de afwerking

  • 1 handvol rucola
  • Geroosterde walnoten
/

Bereiding

Kook de quinoa 12 minuten in groentebouillon en laat afkoelen. Mix de quinoa met de pecorinokaas, het ei en een snufje zout.

Smeer de taartvorm goed in met boter of kokosolie, of beleg met bakpapier. Doe het beleg in de taartvorm, druk goed aan en zorg dat de boorden rechtop staan. Plaats 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de bodem 20 à 25 minuten in de oven.

Voor de vulling:

Meng de eieren met de geitenkaas, 30 gram pecorinokaas en klop op tot een luchtige massa. Kruid met zwarte peper en een snufje zeezout.

Laat de spinazie slinken in een pan met wat olijfolie. Duw goed door en zeef om het meeste vocht te verwijderen.

Vul de voorgebakken bodem met het mengsel van ei en kaas, de spinazie en beleg met vijgen. Werk af met wat pecorinokaas. Bak nog 20 min in de oven.

‘Nooit meer diëten deel 5. Word de stralendste versie van jezelf’ is verschenen bij Borgerhoff-Lamberigts en kost €24,99. Voor meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

sandra_bekkari_mc

Sandra Bekkari

Meer (w)eten?

Lees hier waarom je beter niet achter je bureau luncht.
Ontdek hier waar je 9x heerlijk kan ontbijten in Sint Truiden

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Food, Healthy, New, Nieuw boek, Sandra Bekkari, Stralende huid.