Van boek tot doek: 6 verfilmde boeken die je nu op Netflix kan bekijken
© Unsplash

Van boek tot doek: 6 verfilmde boeken die je nu op Netflix kan bekijken

Leestijd: 1 min

Voor de uitvinding van Netflix en andere streamingsdiensten, waren boeken de populairste manier om van een verhaal te genieten. Nu kiezen steeds minder mensen voor die manier. Gelukkig zijn er heel wat boeken verfilmd en ook te zien op Netflix!

/

War Machine

War Machine is een Netflix Original film gebaseerd op het non-fictie boek The Operators van de journalist Michael Hastings. Het is een satirische oorlogsfilm waarin Brad Pitt de hoofdrol vertolkt. In het verhaal wordt generaal Glen McMahon naar Afghanistan gestuurd om een onmogelijke oorlog te winnen. Om toch een kans te maken op de overwinning kiest de generaal voor een radicale aanpak.

/

Our Souls At Night

Jane Fonda en Robert Redford schitteren samen in het romantische drama Our Souls At Night. Het verhaal gaat over twee bejaarde buren die na de dood van hun partner al jaren eenzaam wonen. Door elke nacht samen te slapen, hopen ze die eenzaamheid te verdrijven. Maar dan komt plots de kleinzoon van de vrouw tijdelijk bij haar wonen en dat stelt hun prille relatie meteen op de proef. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ritesh Batra.

/

The Shawshank Redemption

De beroemde auteur Stephen King heeft al heel wat verfilmingen op zijn naam staan zoals The Shining en It. Maar ook de klassieker The Shawshank Redemption uit 1994 is gebaseerd op een kortverhaal van de bekende schrijver. De film gaat over de corruptie in de Amerikaanse Shawshank gevangenis.

Lees ook: Annie Colère: de must see film over het recht op abortus

/

Fifty Shades of Grey

Anastasia vervangt haar zieke huisgenoot tijdens een interview met zakenman Christian Grey. Voor ze het weet, is ze aan het daten met de meest begeerde vrijgezel van dat moment, maar het loopt toch iets anders dan ze had verwacht.

/

Eat, Pray, Love

Na een pijnlijke scheiding vertrekt Liz Roberts op wereldreis op zoek naar zichzelf. Julia Roberts schittert als Liz in de verfilming van het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert.

/

The Wolf of Wall Street

Ook de kaskraker The Wolf of Wall Street is gebaseerd op een boek. Het verhaal baseert zich op de memoires van beursmakelaar Jordan Belfort, een selfmade man die vastberaden is om het te maken in het mekka van de beurswereld. Nadat zijn bedrijf crasht, richt hij zijn eigen bedrijf op waar hij steeds opnieuw de grenzen van de wet overschrijdt. Al snel verdient hij miljoenen met zijn bedrijf, waarna hij ook zijn levensstijl steeds meer gaat aanpassen aan zijn inkomen.

Lees ook: Behind the scenes met Stromae

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Boekenbeurs, Netflix, Verfilmde boeken.