Behind the scenes met Stromae
© caviar

Behind the scenes met Stromae

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Voor de tour van Stromae, 'The Multitude Tour', mocht productiehuis Caviar een exclusieve behind the scenes maken. Door de film, kunnen we zijn show op een nette, maar ook humoristische manier ontdekken. 

/

‘The Multitude Tour’ van Stromae is volop bezig en is sinds 4 maart in Europa. Zijn show zit vol technische snufjes, waaronder ook robots. Daarvoor sloegen ‘Mosaert’ en ‘KUKA’ de handen in elkaar.

Mosaert x KUKA

‘Mosaert’ is een anagram van Stromae, en werd in 2009 opgericht door Paul Van Haver (Stromae) zelf en zijn broer Luc. Het is een creatief label dat vooral actief is in de muziekwereld, maar bijvoorbeeld ook in de modesector. Het producet alle tours, albums en andere content van Stromae.

‘KUKA’ is een Duits bedrijf en is de voornaamste fabrikant van industriële robots en automatiseringssystemen. De robots spelen een grote rol tijdens de tournee van de Belgische artiest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stromae (@stromae)

Lees ook: De positieve invloed van kunst op onze gezondheid

/

Behind the scenes

De film zelf werd geproduceerd door productiehuis ‘Caviar’ onder leiding van regisseur Cyprien Delire. ‘Caviar’ werd opgericht in 2006 en heeft ondertussen vestigingen in Brussel, Parijs, Londen, Madrid en Los Angeles. Het is globaal een van de meest veelzijdige productiehuizen. Het maakte al videoclips voor Stromae en Justin Timberlake, maar ook commercials voor Pepsi, McDonalds en de Rode Duivels. Ze zijn ook bekend door hun fictie-afdeling. Dat komt onder andere door enkele bekende films zoals oscar winnaar ‘Sound of Metal’ en ‘Rebel’ van Adil &Billal. Maar je kan ze ook kennen van enkel Vlaamse series als ‘De Slag om de Schelde’, ‘Tabula Rasa’, ‘F*** You Very, Very Much’ en ‘Clan’.

Cyprien Delire is een jonge Belgische regisseur. Ook hij heeft zijn weg gevonden in de audiovisuele sector door samenwerkingen met Stromae, Hamza, Caballero… Geknutseld beeld en ritmische montage met de nodige portie humor zijn kenmerkend voor zijn stijl. Dat belooft voor zijn volgende prestatie!

De volledige film kan je hier bekijken.

Lees ook: Masterclass: zo maak je de Maleisische noedelsoep laksa

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Behind the scenes, Concert, Stromae.