Haar leeftijd? 34 jaar.
Haar studies? Madice behaalde een master Interieurarchitectuur aan het Sint Lucas, een master General Management aan Vlerick en tot slot nog een postgraduaat Vastgoedkunde aan de KU Leuven.
Haar carrière? Hoewel Madice al lang de droom koesterde om te ondernemen, volgde ze toch het advies van haar ouders op en besloot ze om eerst wat ervaring op te doen. Haar carrière begon bij CBRE waar ze twee jaar lang vastgoedwaardering deed. Daarna werkte ze nog twee jaar bij ION waar ze de vastgoedontwikkeling voor haar rekening nam.
In haar laatste jaar bij ION begon het idee voor haar eigen bedrijf, Pino, op te borrelen. Ze besloot om ontslag te nemen en deeltijds nog wat aan vastgoed consulting te doen terwijl ze de overige tijd besteedde aan het opstarten van haar eigen bedrijf.
Haar Motto? “Het is niet helemaal een motto, maar bij elke beslissing die ik neem vertrouw ik enorm op mijn buikgevoel. Dat heeft in het verleden altijd gewerkt. Zo waren er vaak mensen die aanraadde om de productie van mijn bedrijf te verhuizen naar China om meer winst te kunnen maken. Dat heb ik nooit gedaan omdat ik mij daar niet goed bij voelde. Ik geloof in lokale productie. Ik heb dan mijn buikgevoel gevolgd en de productie hier gehouden. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad”, vertelt Madice.
Daarom vinden we Madice Behaegel een powervrouw
Madice richtte haar eigen bedrijf Pino op met diervriendelijke voederbakken voor katten en honden. “Het idee begon vanuit een eigen frustratie”, legt Madice uit “ik vond nergens een kwalitatieve voederbak voor mijn huisdieren. De winkels liggen vol voederbakken die in grote massa’s geproduceerd worden in China zonder dat het dier zelf centraal staat.”
Wat de voederbakken van Pino speciaal maakt, is dat ze aangepast zijn aan elk dier. Zo zijn er bijvoorbeeld brede voederbakken voor katten waardoor hun gevoelige snorharen de rand van de bak niet raken tijdens het eten. Daarnaast zijn er ook smallere bakken voor honden met lange oren, zodat hun oren tijdens het eten niet in de voederbak hangen.
Naast diervriendelijkheid is ook duurzaamheid een prioriteit van Madice. Zo wil ze niet alleen de productie dicht bij huis houden, maar heeft ze ook nagedacht over de materiaalkeuze van de bakken. “Ik heb het materiaal van de voederbakken zelf ontwikkeld. Ik heb natuurlijk het voordeel dat ik ervaring in de vastgoed en architectuur heb waardoor ik wel het een en ander weet over materialen. De voederbakken zijn gemaakt op basis van zand. Ik wou graag met natuurlijke grondstoffen werken en daarnaast vond ik het belangrijk om voor een materiaal te kiezen waarbij geen scherpe brokken of stukken kunnen ontstaan”, vertelt Madice.
Lees ook: Woman to watch: Melanie Lemmens