Louis Vuitton onthult een unieke collectie van high jewelry
© Giovanni Giannoni

Louis Vuitton onthult een unieke collectie van high jewelry

Leestijd: 1 min

Louis Vuitton presenteert met trots hun 2024 High Jewelry Collection: "Awakened Hands, Awakened Minds". Deze collectie, de grootste tot nu toe van Artistic Director Francesca Amfitheatrof, viert de 19e-eeuwse Franse savoir-faire met 220 juwelen.

/

In een jaar dat bruist van Franse trots, neemt Louis Vuitton’s 2024 High Jewelry Collection Awakened Hands, Awakened Minds” ons mee naar een epische tijd waarin savoir-faire Frankrijk’s erfenis werd en innovatie verlichting bracht.

Innoverend en gedurfd

De collectie viert de bloeiende savoir-faire van Frankrijk, evenals de grote ambachtslieden en vooraanstaande uitvinders van de 19e eeuw. Luxe wordt synoniem met innovatie, een geest en ambitie die worden versterkt door de unieke en gedurfde ontwerpvisie van de collectie.

Piotr_Stoklosa

“Het 19e-eeuwse Frankrijk was een fenomenale tijd van ongelooflijke veranderingen, waarin Parijs echt het centrum van de wereld werd,” zegt Francesca Amfitheatrof, artistiek directeur voor horloges en sieraden van het Franse modehuis. “De designtaal van ‘Awakened Hands, Awakened Minds’ weerspiegelt die tijd, omgezet in ongelooflijke juwelen.”

/

In deze tijd van transformatie speelt een 16-jarige Louis Vuitton een belangrijke rol. Zijn aankomst in Parijs in 1837 valt samen met de grote veranderingen in Frankrijk. Als leerling ontwikkelt hij zijn eigen vakmanschap en introduceert hij een platte, stapelbare koffer, speciaal ontworpen voor reizen. Deze creatie belichaamt de ambitie en innovatiedrang die dit tijdperk kenmerken.

“Vakmanschap wordt de valuta van dit land. Het is de geboorte van de Franse Art de Vivre en de oorsprong van wat we vandaag kennen als luxe,” zegt Amfitheatrof.

Met 220 unieke juwelen, verdeeld over 13 verschillende thema’s, is dit Amfitheatrofs zesde High Jewelry Collection voor het Maison en tevens de grootste tot nu toe.

Lees ook: Chanel opent pop-up-boetiek in Knokke-Heist

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Juwelen, Louis vuitton.