De nieuwe trattoria werd ontworpen door Studio Kiki en strekt zich uit over 300 m², met een Art Deco-sfeer en een vleugje jazzy cool! Met plaats voor 180 gasten binnen en een zonnig terras voor ongeveer 40 personen, belooft Barracuda dé hotspot te worden voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Van Napolitaanse pizza’s en verse pasta’s tot desserts om bij weg te dromen, dit adresje serveert het perfecte comfort food.
Barracuda brengt ‘la dolce vita’ naar Flagey
Onder leiding van chef Francesco Fronda zal het restaurant vernieuwde Italiaanse gerechten serveren. Denk aan: vitello tonnato kroketjes, romige burrata uit Puglia, Parmigiano Reggiano uit Parma, en tagliolini met langoustinebisque.
Verder maken Napolitaanse pizza’s, gegrild vlees en klassiekers zoals tiramisu het menu compleet. Dit alles wordt vergezeld door een selectie Italiaanse wijnen, Belgische bieren en cocktails, met of zonder alcohol.
Maar bij Barracuda draait het net zoals bij andere Big Mamma restaurants niet alleen om een chique en jazzy interieur. Het is ook een kosmopolitisch team van gepassioneerde mensen die het authentieke karakter van de Italiaanse keuken willen delen.
Tot slot is elk gerecht opgebouwd rond lokale producten, rechtstreeks afkomstig van 170 zorgvuldig geselecteerde producenten. Elke hap brengt je een stukje dichter bij Italië.
Praktische informatie
Adres: Eugène Flageyplein 18A, 1050 Elsene.
Openingsuren: Maandag tot vrijdag van 12u tot 14u45 en 18u – 22u15, zaterdag en zondag van 12u tot 15u45 en 18u tot 22u45
Lees ook: 3 foodhalls in Brussel om snel te bezoeken, De 4 beste Italiaanse restaurants in Brussel, Deze nieuwe culinaire hotspots in Brussel wil je snel uittesten.
Dit artikel verscheen eerder op de website van Marie Claire Belgique.