3 foodhalls in Brussel om snel te bezoeken
© instagram WOLF

3 foodhalls in Brussel om snel te bezoeken

Door Romane Henkinbrant  & Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Van Londen over Lissabon tot Amsterdam... Haast elke grote hoofdstad heeft zijn eigen foodhall. En uiteraard kon België niet achterblijven. Benieuwd waar je in Brussel de voeten onder tafel kan schuiven? Een overzicht.

De meest eclectische – WOLF

Als pionier op het gebied van food courts in de hoofdstad opende WOLF eind 2019 zijn deuren in het hart van het voormalige gebouw van de Caisse d’Epargne et de Retraite (ofwel Algemene Spaar- en Lijfrentekas), op een steenworp afstand van de Grote Markt. Waar de financiële wolven zich vroeger schuilhielden, stormt nu dus een troep foodies binnen.

In totaal is zo’n 3000 m2 gewijd aan de lokale en internationale keuken: restaurants, bars, een ambachtelijke chocoladefabriek en een microbrouwerij waar biologische bieren worden gebrouwd. Een uitzonderlijke plek, zowel qua eten als inkleding, want het interieur is van de hand van kunstenaar Lionel Jadot (aan wie we ook het interieur van Café Flora danken).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WOLF BRUSSELS (@wolf.bxl)

In deze culinaire tempel vind je Brusselse adresjes die al goed ingeburgerd zijn in hun wijk en die met zorg werden geselecteerd: de ultra royale hamburgers van Super Filles du Tram, de Vietnamese Bò Bún van Hanoi Station, de Syrisch-Libanese broden met knapperige falafels van My Tannour, de pizza’s van La Piola… Kortom, een vakantie voor de smaakpapillen en voor ieder wat wils.

Lees ook: De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn

Wolf Sharing Food Market, Rue du Fossé aux Loups 50, 1000 Brussel. Elke dag geopend van 12 tot 23 uur.

/

De meeste sterren – Gare Maritime

Gare Maritime op de site van Tour & Taxis in Brussel, de nieuwste aanwinst van de vernieuwende en gezellige Brusselse leefruimtes, heeft onlangs plaats gemaakt voor een een high-end foodhall, een van de grootste in Europa nog wel.

Op deze dynamische en gevarieerde overdekte markt kan je van tien iconische chefs streetfoodconcepten met circulaire en lokale smaken ontdekken. In de keuken gebruiken ze vooral ingrediënten die van lokale oorsprong zijn en daarnaast werken ze met een seizoensgebonden, biologische én zero waste filosofie in het achterhoofd. Met andere woorden: de meeste producten zijn composteerbaar of biologisch afbreekbaar. Lekker én duurzaam dus.

Onder de grote namen die aanwezig zijn: niemand minder dan Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps**). Maar ook topkoks Mallory Gabsi en Adrien Cachot verschijnen op de revue. Meer zin in een sterrenburger? Dan moet je langsgaan bij Carne en chef-kok Mauro Colagreco (Le Mirazur***) of bij Cerial Killer om de traditionele pasta te proeven van Giovanni Bruno (Senzanome*).

Gare Maritime – Voedingsmarkt, Picardstraat 7, 1000 Brussel. Dagelijks geopend van 11.00 tot 22.30 uur.

/

De zonnigste – De Great Market

De Great Market is zowel een supermarkt als een food court en is gespecialiseerd in mediterrane smaken. Wandel rond tussen het fruit en de groenten die met liefde werden geselecteerd of door de gangen van de delicatessenwinkel en sta te watertanden bij de goed gevulde toonbanken van de oosterse bakkerij en de halal-slagerij.

Lees ook: De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn

In het hart van deze 2200 m2 grote ruimte bevindt zich een overzichtelijke foodhall waarachter twee chefs Syrisch-Libanese en Spaans-Marokkaanse gerechten klaarmaken, terwijl een derde echte Napolitaanse pizza’s laat ronddraaien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Great Market (@greatmarket_be)

Het is moeilijk kiezen tussen Libanese moujadara (rijst met linzen en gekarameliseerde uien), bladerdeeg van spinazie, honing-sesam kippenvleugels, bloemkool met sesamcrème, gekarameliseerde uien en granaatappel, met vlees gevulde kebab, hummus en ultra-romige moutabal (auberginekaviaar)… Omdat het onmogelijk is om alles te proberen, neem je best zoveel mogelijk mee naar huis om er thuis nog van te genieten.

Grote Markt, Leuvensesteenweg 650, 1030 Brussel. Geopend op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 20.00 uur en op zondag van 8.30 tot 19.00 uur. Gesloten op woensdag.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.