Een familiefeest, een oudejaarsdiner in klein comité of een onverwachtse apero, er is een rumcocktail voor elke gelegenheid.
Met je beste vriendinnen: Pumpkin Spiced
Zijn jij en je vriendinnen helemaal weg van een ‘pumpkin spiced latte’, dan is dit de ideale cocktail. De gember en Spiced Rum zorgen voor de nodige kick.
Ingrediënten
- 700 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 175 ml pompoensap
- 175 ml watermeloensap
- 120 ml citroensap
- 60 ml gembersap
- 10 scheutjes Angostura bitters
- Garnering: sinaasappelschil, sinaasappelwiel (het middenstuk van de vrucht), blauwe bessen, basilicum
Bereidingswijze
- Giet de verschillende fruitsappen met BACARDÍ Spiced in een cocktailmixer. Voeg de bitters toe.
- Schud de mixer een seconde of dertig en giet vervolgens in een tumbler of vergelijkbaar glas.
- Voeg enkele ijsblokjes toe en garneer naar wens.
Met de hele familie: Rum Punch
Maak het jezelf makkelijk met een Rum Punch die je op voorhand kunt bereiden. Zet een mooie glazen kom op tafel en laat iedereen zichzelf bedienen.
Ingrediënten
- 125 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 400 ml BACARDÍ Superior Rum
- 400 ml sinaasappelsap
- 70 ml grenadine
- 125 ml cranberrysap
- Garnering: citroenschijfjes, rozemarijn
Bereidingswijze
- Combineer alle vloeibare ingrediënten in een grote maatbeker of (thermos)kan en zet deze in de koelkast.
- Laat de mix goed afkoelen en giet het geheel, net voordat je het gaat serveren, in een grote schaal.
- Roer er ijsblokjes doorheen en garneer met schijfjes citroen. Garneer per glas, bijvoorbeeld met een enkel citroenschijfje.
De geïmproviseerde apero: Spiced & Sparkle
Heb je een lastminute avondje gepland? Deze cocktail heb je in geen tijd klaar, met een beperkt aantal makkelijke ingrediënten!
Ingrediënten
- 25 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 6,25 ml citroensap
- 12,5 ml MARTINI & ROSSI Fiero
- 25 ml cranberrysap
- 25 ml rode wijn of mousserende wijn
- Garnering: sinaasappelschijfje
Bereidingswijze
- Doe een aantal ijsblokjes in een lowball glas en schenk alle ingrediënten (behalve de wijn) daar overheen.
- Voeg daarna pas de wijn toe. Garneer met sinaasappelschijfje(s).
After dinner cocktail: Hot Buttered Rum
De ultieme guilty pleasure cocktail! Wil je de avond eindigen op een laatste zoete noot, dan zorgt de Hot Buttered Rum met kaneel, bruine suiker en boter voor de gedroomde afsluiter.
Ingrediënten
- 175 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 75 ml warm water
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 1 goed volle theelepel bruine suiker
- 5 tl ongezouten boter
- Garnering: kaneelstokje, citroenschijfje
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten toe aan een sauspan en zet deze op een middelhoog vuurtje. Blijf roeren totdat alle suiker is opgelost en laat het geheel vervolgens 5 tot 10 minuten pruttelen, zodat alle smaken er goed
in kunnen trekken. - Giet het in een (hittebestendige) serveerkan en vervolgens in bekers of stevige glazen. Garneer met een kaneelstokje en een schijfje citroen.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Bacardi.
www.bacardi.com
Lees ook:
3 x cocktails met rum die je in de stemming brengen voor een feestje
Wit of rosé: onze favoriete wijnen voor bij de brunch
WEDSTRIJD: De Taarten (en buches!) van Françoise: ’t is feest!