9 x Belgische restaurants waar vrouwen aan het roer staan
© Getty Images

9 x Belgische restaurants waar vrouwen aan het roer staan

Leestijd: 3 min

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag hebben wij onze negen favoriete restaurants met een vrouwelijke chef-kok verzameld. Volgens cijfers van Hotrec zijn er in Europa steeds meer vrouwen actief in de horeca. Een sector die het momenteel heel moeilijk heeft en onze steun meer dan ooit kan gebruiken.

/

Ercolini Cassandre – Bozart

In het Brusselse restaurant Bozart, steekt Cassandre Ercolini (chef-kok) samen met Leïla Ben Toumi (patissier) met veel bezieling culinaire klassiekers in een nieuw jasje. Hun bladerdeeggerechten zijn niet te evenaren. Probeer dus zeker een van de pasteien of de pithivier eens uit wanneer je binnenkort weer kan genieten van een heerlijk avondje uit in de horeca.

Bozart, Rue Baron Horta 3, 1000 Bruxelles.

/

Maria Dos Anjos – Au Cor De Chasse

In dit restaurant gespecialiseerd in de regionale Portugese keuken staat Maria Dos Anjos achter het vuur. Met veel vakmanschap combineert ze vernieuwende met traditionele elementen. We kunnen misschien niet ver reizen deze zomer, maar met een bezoekje aan Au Cor De Chasse waan je je zo in het autentieke Portugal.

Au Cor De Chasse, Avenue des Casernes 21, 1040 Etterbeek.

/

Nicoleta Savu – Flambant Bœuf

Chef-kok, eigenaar én manager: Nicoleta Savu is het allemaal. Haar grillrestaurant met houtvuur vind je in een authentiek gebouw uit 1875. Op het menu staan schotels met vlees uit de streek. Geen restaurant voor vegetariërs dus, maar ben je een echte carnivoor die wel eens geniet van een kwaliteitsvol vleesje dan is dit de plek voor jou.

Flambant Boeuf, Rue de Bastogne 43, 4920 Harzé.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FlambantBoeuf (@flambantboeuf)

/

Alix Dumont – Umami

In Umami tovert chef-kok Alix Dumont kleurrijke gerechten met authentieke smaken op tafel. Het prachtige uitzicht vanaf het terras krijg je er gratis bij. Of we daar nu de indrukwekkend open keuken of de buitenomgeving mee bedoelen, moet je zelf gaan ontdekken… Je kan hier trouwens nu al gaan genieten van een lekker bordje, wanneer je beslist een avondje in het gezellige hotel erbij te boeken.

Umami, Square Philippe Gilbert 1, 4920 Aywaille.

/

Arabelle Meirlaen – Arabelle

Arabelle Meirlaen staat gekend als kunstenaar van groenten. Wie denkt dat een bord vol groenten en kruiden voor konijnen is, heeft duidelijk nog nooit de eer gehad om een gerecht van Arabelle te mogen proeven. Over de jaren heen werd haar talent dan ook al enkele keren gekroond met prestigieuze titels zoals de Lady Chef uit 2008 en de Gault & Millau-chef van het jaar 2014.

Arabelle, Chemin de Bertrandfontaine 7, 4570 Marchin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arabelle Meirlaen (@arabelle_meirlaen)

/

Stéphanie Thunus – Gré du Vent

Amper een jaar na de opening van haar restaurant Gré du Vent, ontving Stéphanie Thunus al haar eerste Michelinster. Het restaurant ligt recht tegenover de boerderij van haar ouders. Verse producten gegarandeerd. Als dochter van twee landbouwers draagt Stéphanie lokale en pure ingrediënten dan ook hoog in het vaandel.

Gré du Vent, Rue de Soudromont 67, 7180 Seneffe.

/

Karen Keyngaert – Cantine Copine

Cantine Copine is het tweede restaurant van Karen Keyngaert. Eerder stond ze jaren aan het roer van sterrenrestaurant A’Qi. Uiteindelijk besloot ze haar sterren terug te geven en opnieuw te beginnen. Waarom? Dat hele circus rondom een Michelinster hoefde voor haar niet. Lekker koken en genieten, dat is waar het om draait.

Catine Copine, Steenkaai 34, 8000 Brugge.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karen Keygnaert (@karenkeygnaert)

/

Francesca Sterckx – Mistinguett

Met de opening van haar eigen bistro Mistinguett heeft Francesca haar thuis gevonden. Minstinguett is de eindbestemming na een lange en indrukwekkende reis vol ervaringen. Al die ervaring zet Francesca nu om in heerlijk gerechten. Hard werken loont, daar is deze jonge chef-kok het levende bewijs van. Sinds vorig jaar mag Francesca zich namelijk ‘Young Master’ noemen, een eretitel uitgereikt door de ‘Mastercooks of Belgium’.

Mistinguett, Gasthuisstraat 19, 3200 Aarschot.    

/

Dokkoon Kapuea – Boo Raan

Ze groeide op in de jungle van Thailand, in Ubon Ratchathani. Ruim tien jaar geleden belandde ze via een tante in Knokke. Ze werkte hier vervolgens een tijdje in een massagesalon, waar ze Patrick Delanghe leerde kennen. Via zijn connecties kon ze aan de slag in de sterrenzaak Le Jardin in Knokke-Heist, waar ze de kneepjes van het vak leerde. Vijf jaar geleden opende ze haar eigen restaurant Boo Raan, die dit jaar zijn eerste Michelinster kreeg.

Boo Raan, Edward Verheyestraat 17, 8300 Knokke-Heist.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Boo Raan (@boo.raan)

Lees meer Marie Claire op: Dit zijn de beste vrouwelijke chefs van 2017, In de ‘Pasta Academy’ leer je pasta maken als een echte Italiaanse en Thais restaurant uit Knokke-Heist heeft eerste Michelinster beet.

Tags: Horeca, Vrouwelijke chefs.