Thais restaurant uit Knokke-Heist heeft eerste Michelinster beet
© Boo Raan

Thais restaurant uit Knokke-Heist heeft eerste Michelinster beet

Leestijd: 1 min

Het Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist kreeg een eerste Michelinster. Uitzonderlijk omdat het levensverhaal van chef Dokkoon Kapuea meer dan bijzonder is, maar ook omdat ze een vrouw is. Nog steeds een unicum in de wereld van (sterren)restaurants. 

“Een wervelwind aan smaken uit het noordoosten van Thailand”: zo beschrijft Michelin het restaurant Boo Raan uit Knokke-Heist. Niet geheel toevallig komt chef Dokkoon Kapuea zelf uit die streek. Ze groeide op in de jungle van Thailand, in Ubon Ratchathani. Ruim tien jaar geleden belandde ze via een tante in Knokke. Ze werkte hier vervolgens een tijdje in een massagesalon, waar ze Patrick Delanghe leerde kennen. Via zijn connecties kon ze aan de slag in de sterrenzaak Le Jardin in Knokke-Heist, waar ze de kneepjes van het vak leerde. Vijf jaar geleden opende ze haar eigen restaurant Boo Raan.

Lees ook: Verwarmende wintersoepen om zelf te maken.

Michelinster voor noordoosterse Thaise keuken

Boo Raan betekent in het Thais ‘volgens de traditie’. En het is die eetcultuur die zij in haar restaurant neerzet. Ze laat je immer kennismaken met de smaken van haar land. Het Noorden, waar de smaken zich vertalen door het gebruik van komijn, kaneel, steranijs en sechuan peper. Met die van het Zuiden en hun pikante curryschotels en die van Centraal Thailand met de Tom yam en Tom ka Kaï soepen. Omdat haar roots in het Noordoosten liggen, zien we hier ook veel typische ‘Isaan’ gerechten op de kaart. Eenvoudige spicy schotels met kleefrijst, gehakte bereidingen en papaja vergezeld van heerlijke dipsausjes. Het is daar waar Michelin zo lovend over is.

Boo Raan krijgt eerste Michelinster

Boo Raan

Lees ook: Met deze 9 tips hou jij Veganuary vol.

2 Michelinsterren

Naast Boo Raan, krijgt ook Willem Hiele van het restaurant ‘Willem Hiele’ in Koksijde zijn eerste Michelinster. Net als ‘L’envie’ uit Sint-Denijs en de Brugse brasserie ‘Bar Bulot by Hertog Jan’. Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie gaat van 1 naar 2 sterren. Ook bij Bartholomeus in Heist-aan-zee worden ze beloond met een tweede Michelinster.

 

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Michelin gids, Thaise restaurants.