7 nieuwe films en series om in juli te kijken op Streamz en Streamz+
© Last Night in Soho (Instagram @edgarwright)

7 nieuwe films en series om in juli te kijken op Streamz en Streamz+

Door Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Of het nu een serie is om te ‘bingen’ of een film voor een gezellig avondje thuis, op Streamz en Streamz+ vind je een groot aanbod aan goed beeldmateriaal. Maar wat nu te kiezen? Marie Claire selecteert de beste nieuwe films en series die je in juli gezien wilt hebben. Veel kijkplezier!

/

Tell Me Your Secrets – serie – 13 juli

Voor zij die Big Little Lies en The Undoing gebinged hebben, pas op! Want de nieuwe serie Tell Me Your Secrets zal je in dezelfde sferen brengen: spanning, intrigues en personages die niet zijn zoals ze zich op het eerste zich voordoen.

Tell Me Your Secrets volgt het leven van Emma, John en Mary. Elk hebben ze hun eigen mysterieuze en vooral ook problematische verleden dat ze tot nog toe goed verscholen hebben gehouden. Maar dat kan niet eeuwig blijven duren. Alledrie worden ze uitgedaagd de confrontatie met hun verleden aan te gaan.

Wat de serie zo bijzonder maakt is dat vrouwen in posities worden gezet die ze normaal niet innemen in dit soort series.

/

Madres Paralelas – film – 13 juli

De Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar slaagt er telkens opnieuw in. Na het grote succes van Dolor y Gloria weet hij met Madres Paralelas opnieuw de vrouw op haar best in de kijker te zetten.

Janis en Ana ontmoeten elkaar in een ziekenhuiskamer waar ze beide gaan bevallen. Ze zijn allebei single en ongepland zwanger geworden. De twee vrouwen ontwikkelen een hechte band met elkaar, en dat terwijl ze ook de rol van moeder op zich moeten nemen.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat visueel alles tot in de puntjes verzorgd is. En zo kennen we Pedro Almodóvar ook. Een stijlvol appartement in Madrid, harmonieus kleurwerk… Noem het en Madres Paralelas heeft het.

/

Bonnie & Clyde – serie – 13 juli

Opnieuw herverteld, maar dan in het Nederlands: het alomgekende verhaal van twee geliefden die op de vlucht zijn voor de politie, maar ook voor hun familie.

Esra Kaplan heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde Greg Driessen, op de vlucht.

Wat de serie zo bijzonder maakt is dat je ook in deze hervertelling zonder aarzelen de kant van de slechteriken – Bonnie & Clyde – kiest.

/

The Congregation – serie – 20 juli

The Congregation is een zesdelige dramaserie gebaseerd op de ware gebeurtenissen die plaatsvonden in Knutby, Zweden, anno 2000.

De twintiger Anna verhuist naar het kleine stadje Knutby om er zich bij de christelijke gemeente aan te sluiten. Ze voelt zich meteen thuis en warm ontvangen door de andere predikanten. Maar al snel wordt deze idyllische façade doorbroken en onthult er zich een web van intriges dat onvermijdelijk zal eindigen in een tragedie.

Wat de serie zo bijzonder maakt is de muziek die de serie rijk is. Houd je oren dus open tijdens het kijken!

/

Annette – film – 1 juli

Regisseur Leon Carax zet met Annette een heerlijke musicalfilm neer. Popband Sparks verzorgt de muziek.

Een stand-up comedian en een operazangeres worden halsoverkop verliefd op elkaar. Ze krijgen samen een dochtertje dat ze Annette dopen. Maar kan dit sterrenhuwelijk de druk van de buitenwereld blijven weerstaan?

Wat de film zo bijzonder maakt is dat het je uitdaagt als kijker. Geef je je eraan over of niet? Dat is de vraag.

/

Last Night in Soho – film – 16 juli

Regisseur Edgard Wright neemt ons mee naar het verleden: de wijk Soho in de jaren zestig.

Een modeontwerpster met ambitie reist op mysterieuze wijze terug in de tijd. Ze ontmoet er een intrigerende wannabe-zangeres. Maar al snel ontdekt ze dat de glamour niet is wat het lijkt. Alles heeft zijn duistere kanten.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat je hem waarschijnlijk nog een tweede keer moet kijken om alles echt te begrijpen.

/

A Hero – film – 20 juli

De Iraanse regisseur Asghar Farhadi ontving al eerder twee Oscarbeeldjes voor zijn parels A Separation en The Salesman. Met A Hero weet hij opnieuw een meeslepend verhaal te vertellen.

Rahim zit in de gevangenis omdat hij zijn schulden niet kon terugbetalen. Tijdens een kort verlof probeert hij zijn schuldeiser ervan te overtuigen de klacht in te trekken. Maar de dingen lopen niet helemaal zoals gepland.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat de je er als kijker op gewezen wordt dat de grens tussen schuld en onschuld flinterdun is. Wat is goed en wat niet?

Lees ook: 7 nieuwe films en series om in juni te kijken op Streamz en Streamz+

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Film, Serie, Streamz.