7 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in juli
© Netflix

7 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in juli

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

Weet je niet wat je op Netflix moet kijken? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe series, films en documentaires op Netflix die absoluut het kijken waard zijn. Veel binge-plezier!

/

Stranger Things: Seizoen 4B – serie – 1 juli

De zomermaand juli kan alvast bloedstollend starten met het vervolg op het vierde seizoen van Stranger Things. Het eerste deel verscheen in mei en bracht Eleven, Mike en de rest van de inwoners van het fictieve stadje Hawkins, Indiana, terug op ons scherm.

Samenvatting: Zonder al te veel te verklappen: laten we zeggen dat – aan de poster te zien – het einde van het seizoen toewerkt naar een spannende confrontatie tussen Eleven en een groot kwaadaardig monster.

/

The Longest Night – serie – 8 juli

Spaanse series doen het niet slecht op Netflix. En ook The Longest Night belooft de moeite te zijn. Regisseur Oscar Pedraza kiest ervoor om in zijn serie één nacht te laten zien, verdeeld over zes afleveringen.

Samenvatting: De serie focust op een psychiatrische gevangenis waar een groep gewapende mannen een opgesloten seriemoordenaar gevangen probeert te nemen. Maar dat loopt niet van een leien dakje. De gevangenisdirecteur en zijn personeel laten zich niet zomaar doen.

/

Under the Amalfi Sun – film – 13 juli

Wil je alvast wegdromen van een vakantie onder de zon? Dan is Under the Amalfi Sun (Sotto il soli di Amalfi) de ideale film. Tegen een achtergrond van zon, zee en strand dompelt de film je onder in zijn komedie, romantiek en nodige dramatiek.

Samenvatting: Een jaar na hun verblijf in Riccione nodigt Vincenzo Camilla en Furio uit in het huis van zijn vader dat gelegen is aan de mythische Amalfi-kust.

/

Hotel Mumbai – film – 18 juli

Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire…) schittert in zijn rol als medewerker van Hotel Mumbai. Maar ook de rest van de cast (Armie Hammer, Nazanin Boniadi…) moet niet voor hem onderdoen. Want regisseur Anthony Maras weet hoe hij zijn acteurs op hun best op het scherm vertoont.

Samenvatting: Hotel Mumbai vertelt het waargebeurde verhaal van de aanvallen in Mumbai in 2008. 68 uur lang gijzelt een groep zwaar bewapende Palestijnse militanten het Taj Mahal Palace hotel, waarbij honderdzeventig mensen om het leven komen. Alleen de moedige acties van het personeel en de gasten hebben ervoor kunnen zorgen dat het dodental niet nog hoger lag.

/

The Gray Man – film – 18 juli

Een actiethriller met Ryan Gosling als good guy in de hoofdrol: dat kan toch niet anders dan goed zijn?

Samenvatting: Een van de meest bekwame agenten van de CIA – zijn identiteit is door niemand gekend – onthult per ongeluk een paar duistere geheimen van het agentschap. Een psychopatische ex-collega besluit een prijs op zijn hoofd te zetten waardoor huurmoordenaars van over de hele wereld een klopjacht op hem starten.

/

Live is Life – film –18 juli

Regisseur Dani de la Torre doet voor Live is Life een stapje opzij van de thrillers die hij gewend is te maken. Het resultaat is een avonturenfilm die vooral nieuwe, nog ongekende acteurs in beeld brengt.

Samenvatting: Rodri gaat met zijn familie naar Galicië om de zomer door te brengen. Hij verwacht dat het zal zijn zoals altijd: vrienden, fietsen, feesten, zwembad… Maar dit jaar is het anders. Rodri en zijn vrienden worden voor het eerst geconfronteerd met de problemen die eigen zijn aan de wereld der volwassenen.

/

Street Food: USA – serie – 26 juli

Nadat we jullie op de hoogte brachten van de vijf streetfoodtrends die je niet wil missen deze zomer, mag deze niet ontbreken in de lijst.

Samenvatting: Netflix heeft al een hele reeks aan afleveringen van Street Food over de hele wereld. Deze maand is het de beurt aan de Verenigde Staten. Wat heeft een land dat toch de indruk nalaat niet zo’n eigen rijke eetcultuur te hebben, eigenlijk te bieden?

Lees ook: Acht nieuwe series, films en documentaires op Netflix in juni

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Film, Juli, Netflix, Series.