Vijf streetfoodtrends die je niet wil missen deze zomer
© unsplash

Vijf streetfoodtrends die je niet wil missen deze zomer

Leestijd: 1 min

Vergeet de Libanese humus, de Aziatische bao of de Mexicaanse burito, er is een nieuwe street food trend die volgens foodapp Deliveroo aan populariteit wint: Greek Street Food. Denk aan eenvoudige, maar smaakvolle gerechten waardoor je je meteen onder de Griekse zon waant. Van Souvlaki en tzatziki tot bifteki en kolokithakia.

De Griekse keuken kent een rijk verleden en dat is te danken aan hun eeuwenoude cultuur. Bij hun ver ontwikkelde levensstandaard hoorde een goed leven, waarbij lekker eten van belang was. Al betekent dat niet dat de Griekse keuken gelijk stond aan overdaad, maar wel aan eerlijke producten van het land, zoals pure olijfolie, smaakvolle tomaten en granen van het veld. Ingrediënten die je nog steeds terugvindt in de moderne Griekse keuken, die bovendien meer en meer zijn stempel drukt.

Lees ook: Internationale Yogadag: 3 praktische tips om yoga te integreren in je dagelijkse leven

Dat Grieks eten momenteel een hoogtepunt beleeft, is geen verrassing. Deliveroo spotte de trend afgelopen jaar wanneer de bezorgservice maar liefst 65% nieuwe Griekse restaurants telde. In twee jaar tijd steeg het aantal Griekse restaurants op het platform van 30 naar 83.

/

Ontdek hieronder de vijf Greek Street Food tips die je deze zomer niet mag missen!

1. Souvlaki
Deze populaire brochettes gemaakt van gegrild vlees (varken of kip) of groentjes zijn onmisbaar tijdens een Griekse maaltijd.

2. Tzatziki
Less is more, dus is een heerlijk, eenvoudige tzatziki altijd een goed idee. Sommigen gebruiken de mengeling van yoghurt, komkommer, look, zout en olijfolie als dip of saus, maar anderen kunnen er niet genoeg van krijgen en drinken dit zelfs als een koude soep. We kunnen ze geen ongelijk geven!

3. De Griekse salade
Net zoals voor veel Griekse gerechten is de eenvoud van het recept en het gebruik van verse ingrediënten de grote kracht. En dat is net zo voor de choriatiki of Griekse Salade. Het geheim van een goede Griekse salade zit in de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt: rijpe vleestomaten, olijfolie, feta, komkommer, groene paprika, rode ui, knoflook, peper en zout en oregano.

/

4. Bifteki
Bifteki zijn gekruide sappige gehaktballetjes gemaakt van kruidig gehakt en gegaard boven houtskool. De burger wordt subtiel op smaak gebracht met peterselie, komijn en zelfs een vleugje munt. Extra lekker met wat tzatziki erbij!

5. Pita
Denk je bij pita meteen aan een vettige snack? Think again! Een Griekse pita bestaat uit een iets dikker, luchtige pitabroodje met daarop groentjes en gyros, kip, halloumi of falafel. Je eet ze makkelijk uit het vuistje: ideaal tijdens een zomerse picknick.

Lees ook: Print & Paint: Bloemen op katoen centraal in nieuwe expo

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Food, Grieks.