7 films, series en documentaires die in januari op Netflix verschijnen
©

7 films, series en documentaires die in januari op Netflix verschijnen

Door Diane de Molinari  & Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Netflix heeft in 2023 al het beste van zichzelf laten zien en de streamingdienst is van plan om in het nieuwe jaar die lijn door te trekken. Om 2024 in stijl af te trappen, nemen we een kijkje naar de series, films en documentaires die je in januari kan verwachten.

/

Nieuwe films, series en documentaires op Netflix in januari 2024

Fool Me Once – serie – 1 januari

Een miniserie naar de roman van Harlan Coben.

Samenvatting: Wanneer Maya, een voormalig soldaat, op een spionagecamera een glimp opvangt van haar man, van wie ze dacht dat hij vermoord was, ontdekt ze een moorddadige samenzwering die diep in het verleden geworteld zit.

Lees ook: Wij reden mee met de iconische Venice Simplon-Orient-Express-luxetrein

/

Bitconned – documentaire – 1 januari

Deze snelle documentaire zet aan tot nadenken. Bitconned volgt het leven van Ray Trapani, die zichzelf speelt. We herbeleven zijn chaotische carrière dankzij het meesterlijke talent van regisseur Bryan Storkel.

Samenvatting: Deze documentaire is geïnspireerd op ware misdaad. Drie mannen maken misbruik van de ongebreidelde markt voor cryptocurrency om investeerders miljoenen afhandig te maken en zich een luxeleven te veroorloven.

/

The Brothers Sun – serie – 4 januari

De serie is geproduceerd door Brad Falchuk, die onder andere ‘Glee’ en ‘American Horror Story’ op zijn naam heeft staan, en Byron Wu. Dit is een zoete mix van actie en komedie. Met Michelle Yeoh, eerder te zien in ‘Everything Everywhere All at Once’ en ‘Crouching Tiger’, aan het hoofd van de cast, belooft de Amerikaanse serie nu al een groot succes te worden!

Samenvatting: Wanneer zijn familie wordt aangevallen, reist een lid van een Taipei-triade naar Los Angeles om zijn koppige moeder en zijn broer, die niets van hun activiteiten afweet, te beschermen.

Lees ook: Vijf redenen om deze winter naar Zuid-Tirol te reizen

/

La sociedad de la nieve – film – 4 januari

Ook op 4 januari zal de film ‘La sociedad de la nieve’ op het streamingplatform verschijnen. De film, geregisseerd door de Spanjaard Juan Antonio Bayona, wiens werk onder andere ‘The Orphanage’ en ‘The Impossible’ omvat, vertelt een ongelooflijk waargebeurd verhaal. De sublieme, spectaculaire beelden brengen de verschrikkelijke menselijke tragedie van 1972 tot leven.

Samenvatting: In 1972 stort een Uruguayaans vliegtuig neer in het hart van de Andes. De overlevenden kunnen alleen op elkaar rekenen om de crash te overleven.

/

Lift – film – 12 januari

Alleen al dankzij de regisseur wordt deze film hoogstwaarschijnlijk een groot succes. De film is geregisseerd door F. Gary Gray en hoopt in de voetsporen te treden van het succes van zijn vorige speelfilms, zoals ‘Men In Black: International’, ‘Fast and Furious 8’ en ‘Italian Heist’.

Samenvatting: Een ervaren kunstdief en zijn team plannen een onmogelijke roof: een half miljard dollar aan goud stelen uit een vliegtuig in de lucht.

Lees ook: ‘Aged filter’: wat er mis is met de verouderingsfilter op TikTok

/

Love on the Spectrum U.S. – docuserie – 19 januari

Deze Emmy-winnende Amerikaanse documentaireserie volgt autistische jongvolwassenen terwijl ze de datingwereld ontdekken.

Samenvatting: Liefde vinden is voor niemand gemakkelijk, maar voor jongvolwassenen met autisme is het nog ingewikkelder. Ze gaan op pad om de wereld van daten en relaties te ontdekken.

/

Griselda – serie – 25 januari

Deze miniserie is gebaseerd op het leven van Griselda Blanco. Ze stond aan het hoofd van een van de meest winstgevende kartels in de geschiedenis van Miami in de jaren 70 en 80 en deinsde voor niets of niemand terug.

Samenvatting: Een biopic over Griselda Blanco, de gewiekste en ambitieuze Colombiaanse zakenvrouw die een van de meest winstgevende kartels in de geschiedenis oprichtte, zogenaamd de ‘Zwarte Weduwe’.

Lees ook: 5 redenen waarom je de film ‘Wonka’ wil gaan zien

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Netflix, Releases.