Dankzij deze hack maak je komaf met pluishaar zonder je lokken vet te maken
© Launchmetrics Spotlight

Dankzij deze hack maak je komaf met pluishaar zonder je lokken vet te maken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Wil je een kapsel dat er gezond en verzorgd uitziet, dan is pluishaar iets wat je absoluut wil vermijden. De kleine haartjes die hier en daar uit je kapsel springen zorgen namelijk voor een onverzorgde en verdroogde look. Dankzij deze hack werk je pluishaar makkelijk en snel weg.

/

Veranderende weersomstandigheden, haarkleurmiddel, een haardroger of stijltang, ze hebben 1 ding met elkaar gemeen. Ze veroorzaken allemaal pluishaar. En dat is iets wat je liever wil voorkomen. Er zijn al een heleboel hacks bekend zoals een handje gel of liters haarlak gebruiken. Deze tips zijn ideaal als je voor een wet look of slick back haarstijl gaat, maar als dat niet het geval is, kan dit de indruk geven dat je haar er niet verzorgd, maar juist vet, uitziet.

Lees ook: French Girl Hair: dit is één van de populairste kapsels op TikTok

/

De hack tegen pluishaar

Om pluishaar weg te krijgen is het belangrijk om te balanceren. Je moet genoeg vocht in je haar brengen om de droge haartjes te verstoppen en tegelijk je haar droog genoeg houden zodat het er niet vet uit komt te zien. Het ideale product daarvoor is haarlak. Dit is minder vet dan gel en daarom net iets meer geschikt. Toch loop je ook hier het risico om vet uitziend haar te krijgen. De kunst zit hem dus in de manier van aanbrengen.

Als je voor een slick back look gaat, is het gepast om de haarlak rechtstreeks op je haar aan te brengen. Het gevaar hierbij is dat je haar er te glanzend en stijf uitziet. Wat beter werkt is om de haarlak eerst op een schone poederkwast aan te brengen en dan met die kwast je haar plat tegen je hoofd te borstelen. Op die manier duw je de verwilderde haartjes terug op hun plek en dankzij de haarlak blijven ze daar ook zitten. Heb je geen schone poederkwast ter beschikking, dan kan ook een haarborstel helpen.

Lees ook: Zo krijg je extra glanzend haar à la Kate Middleton

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty hacks, Haar.