Nagelringen geven je een snelle, tijdelijke en schadeloze manicure
© Launchmetrics Spotlight

Nagelringen geven je een snelle, tijdelijke en schadeloze manicure

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Een mooie set nagels tilt je look naar een hoger niveau. Toch zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden, zoals de duur van een manicure of eventuele schade aan je nagels. Nagelringen zijn de nieuwe variatie op een standaard manicure en maken komaf met de nadelen van gel of acryl nagels.

/

Gel of acryl nagels zijn -hoewel ze heel mooi zijn- niet voor iedereen weggelegd. Zo kan je ze niet dragen bij bepaalde beroepen zoals jobs in de zorg- en voedingssector. Ook in je vrije tijd kan je dan geen nepnagels dragen aangezien zo een nagels er wekenlang op blijven zitten. Maar ook als je ze wel mag dragen kan je achteraf schade aan je natuurlijke nagels ondervinden. Om een oplossing te bieden op al deze nadelen, maar het toch mogelijk te maken om nepnagels te dragen, werden de zogenaamde ‘nagelringen’ ontworpen.

Lees ook: Op deze plaatsen kan je je huid laten analyseren met een derma reader in Brussel

/

Wat zijn nagelringen?

Net zoals de naam al doet vermoeden zijn nagelringen, ringen die je om je nagels heen doet. Ze zien er dan ook vergelijkbaar uit met normale ringen wat het mogelijk maakt om ze te matchen met je andere juwelen. Zo heb je gouden en zilveren varianten.

Om de nagelringen correct te gebruiken moet je ze over je vingertoppen schuiven. Aan de bovenkant zit een boogje dat over je nagel heen komt. Hieraan kan je dan nepnagels bevestigen met nagellijm, hoe je het dus normaal gezien ook zou doen. Het grote verschil is hier dat de nepnagel wordt bevestigd aan de ring in plaats van aan je nagel, wat nagelschade voorkomt.

@versanailrings All in favor of our nail rings comment “💕” #versanailrings #nailtiktok #CapCut ♬ All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey


/

Wanneer komen nagelringen van pas?

De nagelringen begonnen als een TikTok trend voor moslima’s. Volgens de islam is het namelijk verboden om nepnagels te dragen tijdens het bidden. Dankzij deze nagelringen werd het mogelijk om voor en na het bidden toch nepnagels te dragen.

Maar ook als je geen moslima bent zijn er genoeg situaties waarbij deze manicure van pas komt. Zo bieden nagelringen een praktische oplossing voor zij die houden van lange nagels. Hoe langer je nagels zijn, hoe moeilijker dagdagelijkse taken worden zoals het huishouden doen of zelfs een blikje frisdrank opentrekken. Als je nagelringen draagt kan je die in deze situaties even verwijderen en daarna weer aanbrengen.

Ook voor zij die van iets kortere nagels houden kunnen deze ringen goed van pas komen. Moet je bijvoorbeeld last minute naar een event, maar zijn je nagels nog niet gedaan? Dan zijn nagelringen de perfecte oplossing. Ook als je ze de dag erna niet meer wil dragen, vanwege je job bijvoorbeeld, kan je ze in een paar seconden verwijderen.

Nagelringen zijn verkrijgbaar op sites als Etsy of Versajwl.

Lees ook: Een dermatologe legt uit wat het effect is van alcohol drinken op je huid

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Manicure, Nagels.