5 gouden tips om je feestkilo’s onder controle te krijgen
© Shutterstock

5 gouden tips om je feestkilo’s onder controle te krijgen

Leestijd: 1 min

Feesten betekent lekker, veel en rijkelijk eten. Maar ook meer kilo's en die bovenste knoop die niet meer dicht gaat. En omdat niemand zin heeft in calorieën tellen op oudejaarsavond, vroegen we voedingsconsulente Nadja Van Hout van Antwerp Body Care hoe we de schade kunnen beperken door op andere momenten te compenseren. Hoe je die feestkilo's onder controle houdt? Dat lees je hier!

1. Hoe sneller je ingrijpt, hoe sneller de feestkilo’s er terug af zijn!

Het voordeel van op korte tijd bij te komen is dat het er ook sneller weer af gaat indien je er meteen werk van maakt.

2. Maak na een copieuze maaltijd een lange avondwandeling.

Zo werk je je vertering extra in de hand en hou je minder onverbrande calorieën over die zich in vet kunnen omzetten.

3. Eet de andere dagen geen koolhydraten meer na vier uur ’s avonds.

Koolhydraten zijn suikers die niet enkel in snoepgoed zitten, maar ook in brood, rijst, pasta, fruit, enzovoort. Door na vier uur geen suikers meer te nuttigen en maaltijden te nemen met veel groenten en eiwitten, breng je je verbranding in versnelling en blijf je niet met overtollige energie zitten die zich in vet kan omzetten (aangezien je ’s avonds meestal niet meer zo actief bent).

Je kan altijd kijken naar de glycemische index van je voedingsmiddelen om te controleren in welke mate de koolhydraten je suikerspiegel doen stijgen. Die GI hou je best zo laag mogelijk. Producten onder een waarde van 50 bevatten een lage clycemische index. Hier vind je een tabel.

4. Zoetekauwen kunnen kiezen voor alternatieve tussendoortjes

Tussendoortjes zoals de eiwitsupplementen van Lignavita zorgen dat je suikerdrang en hongergevoel worden gestild en ze zijn bovendien echt lekker. Omdat ze veel eiwitten bevatten en geen suikers zijn ze goed voor je lijn.

5. Wanneer je ’s avonds rijkelijk gaat eten, eet de rest van de dag dan sober.

Eet slaatjes met een stukje vis of kip tijdens de middag en ontbijt met een eierkoek of omelet zonder brood. Wie een ontbijt zonder brood niet ziet zitten, kiest voor volkoren brood en houdt het best bij twee sneetjes met mager beleg.

Met dank aan Nadja van Hout van afslankinstituut Antwerp Body Care in Antwerpen: www.antwerpbodycare.be

feestkilo's

Antwerp Body Care

Lees hier vier tips om in topvorm op skivakantie te vertrekken.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Afslanken, Dieet, Kerst, Voedingstips.