5 seksposities die je vanavond wil uitproberen
© Unsplash

5 seksposities die je vanavond wil uitproberen

Leestijd: 3 min

Als je op zoek bent naar een spannende sekspositie om uit te proberen, weet dan dat je niet alleen bent. In een enquête van fem tech-merk HANX gaf 48% van de mensen toe dat ze de afgelopen jaren nieuwe dingen in de slaapkamer hadden uitgeprobeerd. Deze seksposities wil je uitproberen. 

/

Een vergelijkbare studie onder 2000 mensen door het merk Lovehoney vond dat 52% van de stellen avontuurlijker was geworden op seksueel gebied, waarbij 57% van de stellen aan sexting deed en 32% samen van video-seks genoot.

Terwijl sommigen een poging waagden aan bondage voor beginners, pegging en tantrische seks, hebben anderen naaktfoto’s gestuurd en ethische porno verkend. Kortom, de afgelopen jaren hebben ons seksueel experimenteler en enthousiaster gemaakt om nieuwe dingen uit te proberen. Ben je ook enthousiast om hetzelfde te doen, maar heb je inspiratie nodig? Zoek dan niet verder. We hebben een seksexpert gevraagd om een aantal van haar favoriete seksposities voor je te verzamelen om te bookmarken voor later en vanavond te proberen.

/

Op zoek naar hete seksposities? 5 om vanavond te proberen

Oloni is een seksdeskundige, auteur van The Big O en presentator van de Laid Bare-podcast, ze deelt haar favorieten du moment!

De Sofa Surfer

Wat? Maak je klaar voor seksuele voldoening met deze positie.

Hoe? “De ontvangende partner zit op de armleuning van een bank en laat voorzichtig zijn bovenlichaam op de stoel zakken, met de benen recht en opgetild. De gevende partner staat voor de billen van de ontvangende partner en plaatst zijn benen op zijn schouders terwijl hij zijn armen om de dijen wikkelt”, deelt Oloni. “De hoek van de heupen van de ontvangende partner stelt de gevende partner in staat om diep in hen door te dringen en die belangrijke interne hotspots relatief gemakkelijk te bereiken voor explosieve resultaten. Het tempo kan worden bepaald door de gevende partner, en ze kunnen ook een hand vrijmaken voor stimulatie van externe erogene zones zoals de tepels, clitoris, penis of testikels.”

/

Het vliegtuig

Wat? In de stemming voor een intens orgasme? Dan ben je hier aan het juiste adres dankzij deze van onze vijf seksposities. Volgens de pro is deze sekspositie een van de beste voor diepe vaginale penetratie, en het maakt beide handen van jou en je partner vrij voor meer spel.

Hoe? “De gevende partner zit op de grond met zijn benen gespreid”, legt Oloni uit. “De ontvangende partner zit bovenop de gevende partner met zijn rug naar hem toe en zijn benen recht en wijd uit elkaar gespreid.”

/

De berenknuffel

Wat? Houd je van diepe, interne plekken bevredigen? Dan ga je dol zijn op de berenknuffel. Je kan de intensiteit – en diepte – kiezen, een goede dus om aan te passen aan je behoeften.

Hoe? “De ontvangende partner staat en heft een been in een gebogen positie op om de gevende partner binnen te laten, gebruikmakend van een muur of bed voor ondersteuning, afhankelijk van hoe rechtop ze willen zijn”, deelt Oloni. “De gevende partner staat achter de ontvangende partner in een stevige omhelzing en dringt bij hen binnen, terwijl hij zich vasthoudt aan de taille van de ontvangende partner om ze dicht bij zich te trekken.”

/
De spiegel

Wat? Orale seks kan heel goed zijn – als het goed wordt gedaan. De spiegel stelt zowel jou als je partner in staat om elkaar tegelijkertijd met hun mond en handen te plezieren. Top tip van de seks-deskundige: neem om de beurt de boven- of onderkant, en wissel af met orale en handstimulatie van elkaars hotspots.

Hoe? “De bovenste partner gaat op handen en knieën in een iets verhoogde positie, met hun knieën uit elkaar en op de grond, en hun handen op schouderbreedte uit elkaar en ook op de grond”, deelt Oloni. “De onderste partner ligt op zijn rug met zijn hoofd tussen de benen van zijn partner en hun eigen benen gebogen bij de knieën en op heupbreedte uit elkaar. De onderste partner kan de billen van de bovenste partner vastpakken om hen te helpen te begeleiden.”

/

De pelvis pike sekspositie

Wat? Op zoek naar een intiemere, sexy vibe? Dan is de pelvis pike een must try.

Hoe? “Een partner ligt op zijn rug met zijn benen in de lucht. De andere partner kijkt naar de liggende partner in een zittende positie met zijn knieën uit elkaar en leunt in de opgeheven benen van hun partner, terwijl ze beide kruisen bij de lies waar de messen elkaar zouden ontmoeten”, deelt ze.

Haar advies? “Doe rustig aan met sensueel schuren van jullie bekken, of verken vaginale of anale penetratie, waarbij je de diepte van penetratie aanpast door het bekken van de liggende partner te verhogen of te verlagen.”

Lees ook: 3x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.