3x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf
© Unsplash

3x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf

Leestijd: 1 min

Zin in koffie, maar dan een tikkeltje anders? De zon komt er deze week terug door en dan smaakt een ijskoffie nog zoveel beter. Deze drie recepten maak je gemakkelijk zelf. 

/

De klassieke versie

Ingrediënten:

2 kopjes verse, sterke koffie
1/4 kopje melk of room
2 eetlepels suiker (of naar smaak)
Ijsblokjes
Optioneel: slagroom en chocoladesiroop voor topping

Instructies:

Begin met het zetten van twee kopjes sterke koffie. Laat de koffie afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de afgekoelde koffie in een blender.
Voeg de melk of room en suiker toe aan de blender.
Blend het geheel tot het goed gemengd is en een schuimige textuur heeft.
Vul een glas met ijsblokjes en giet de ijskoffie eroverheen.
Top de ijskoffie af met een toefje slagroom en een drizzle van chocoladesiroop voor een extra zoete touch.

Lees ook: Op romantische date in Parijs? Dit zijn de leukste restaurants

/

IJskoffie met Vanille

Ingrediënten:

1 kopje sterke koffie, afgekoeld
1/2 kopje melk
1 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels ahornsiroop (of naar smaak)
Ijsblokjes
Een snufje kaneel (optioneel)
Instructies:

Meng de afgekoelde koffie, melk, vanille-extract en ahornsiroop in een glas.
Voeg ijsblokjes toe aan het glas.
Roer goed door totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
Strooi een snufje kaneel over de ijskoffie voor een extra aroma.
Serveer direct en geniet van de heerlijke smaak van vanille in je verfrissende ijskoffie.

/

Mokka IJskoffie

Ingrediënten:

1 kopje sterke koffie, afgekoeld
1/2 kopje melk
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels suiker
Ijsblokjes
Slagroom en gehakte noten voor topping

Instructies:

Meng de afgekoelde koffie, melk, cacaopoeder en suiker in een blender.
Blend tot het mengsel glad en romig is.
Voeg ijsblokjes toe aan een glas.
Giet de mokka ijskoffie over de ijsblokjes.
Top het geheel af met een toefje slagroom en gehakte noten voor wat extra crunch.
Roer voor het serveren voorzichtig door zodat alle smaken goed gemengd zijn.

Lees ook: Dua Lipa is de nieuwe ambassadrice van Yves Saint Laurent Beauty

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.