5 “power poses” voor een zelfzekere look
© Naomi Fernandez Cascos

5 “power poses” voor een zelfzekere look

Door Lien Van Dyck
Leestijd: 1 min

Dat lichaamstaal invloed heeft op hoe anderen ons zien, weten we ondertussen al. Zo lachen we wanneer we gelukkig zijn en knikken we tijdens een gesprek om aan te geven dat we interesse hebben. Maar wist je ook dat bepaalde poses zelfvertrouwen oproepen? Jaja, je pose vertelt je meer dan je denkt!

Maar liefst 55% van de communicatie bestaat uit lichaamstaal en daar is sociaal psycholoog Amy Cuddy zich ook van bewust. Ze vertelt ons in haar TedTalk: “Je lichaamstaal vormt wie je bent” dat zogezegde krachtposes gevoelens van zelfvertrouwen kunnen oproepen en misschien zelfs een impact hebben op onze kans op succes.

Wat je doet: Ga vlak voor een stressvolle of zenuwslopende situatie zowat twee minuten lang in een higher power pose staan. Resultaat? Een positieve verhoging van de aanmaak van testosteron (verbonden met dominantie) en de afbraak van cortisol (verbonden met stress).

Lees meer: Crush of the day: Burberry Her Blossom

/

Wonder Woman

De Wonder Woman is niet voor niets de bekendste power pose. Wil jij ook zelfzeker zijn à la Beyonce? Probeer deze pose dan eens. Duw je borst naar voren. Plaats je handen op je heupen en zet je voeten op een bepaalde afstand van elkaar. Je tenen zijn naar voren gericht.

Superwoman

Naomi Fernandez Cascos

/

President

Geen Wonder Woman-poser? Neem dan eens een presidentiële houding aan. Laat je voeten rusten op een tafel. Je handen zijn verstrengeld achter je hoofd en je leunt zachtjes naar achteren.

President

Naomi Fernandez Cascos

/

Directrice  

Streng zijn is de boodschap bij deze! Plaats je handen op een tafel. Leun een beetje vooruit en richt je tenen naar de persoon waarmee je in gesprek bent.

Directrice

Naomi Fernandez Cascos

/

CEO

Passie, eerlijkheid, vertrouwen en ruimdenkendheid zijn enkele eigenschappen van een goede CEO. Probeer deze pose en wie krijg je er in twee minuten tijd enkele leiderskwaliteiten bij! Plaats je handen achter je hoofd. Rust met je enkel of je knie en leun zachtjes naar achteren.

CEO

Naomi Fernandez Cascos

/

Carrièrevrouw

Deze is een stuk makkelijker dan je zou denken! Als carrièrevrouw moet je zeker zijn van je stuk en opvallen in de massa. Ga zitten op een stoel en maak jezelf zo breed mogelijk.

Carrièrevrouw

Naomi Fernandez Cascos

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook:  Celebs tonen hun mooiste festivaloutfits op CoachellaZo vind je de juiste foundation voor jouw huidtype, Crush of the day: Chanel Les Beiges, de collectie voor een stralende ‘no make-up’ look

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amy Cuddy, Lichaamstaal, Poses, TedTalk, Zelfzeker.