6 fleurige cocktails waarmee je je gezelschap omverblaast
© Unsplash

6 fleurige cocktails waarmee je je gezelschap omverblaast

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

It's cocktail o' clock. De zon schijnt, de terrassen zitten overvol en het is hét moment voor een gezellige apéro. Een geschikt moment om de bartender in jezelf naar boven te halen. Met deze 6 cocktailrecepten ruilen je vrienden het terras in de stad graag in voor jouw terras. 

/

1. Hugo Spritz

Midi Apéritifs

Ingrediënten:

  • 50 ml Liquid Sunset
  • 25 ml vlierbloesemsiroop
  • 10 ml Supasawa / citroensap

Bereidingswijze:

Vul een wijnglas met veel ijs. Giet het mengsel van Liquid Sunset, vlierbloesemsiroop en Supasawa of citroensap eroverheen. Top af met een mousserende wijn, garneer met munt en een schijfje limoen.

/

2. Vivace Vivace

Martini

Ingrediënten:

  • 50 ml martini non-alcoholische Vibrante
  • 1 passievrucht
  • 50 ml pompelmoessap
  • 1 ginger bier
  • ijs

Bereidingswijze:

Vul een longdrinkglas met ijs en doe er de pulp van een halve passievrucht bij. Giet er 50 ml Vibrante bij en 50 ml pompelmoessap. Top het glas af met ginger beer. Roer alle ingrediënten door elkaar en versier met de overige helft van de passievrucht.

/

3. Midi Spritz

Midi Apéritifs

Ingrediënten:

  • 60 ml Midi Apéritifs Classic Red
  • 90 ml sprankelende wijn
  • bruiswater

Bereidingswijze:

Om te beginnen, vul je het glas met ijs. Voeg er vervolgens de Classic Red aan toe. Top dit af met je favoriete sprankelende wijn. Giet er als finishing touch een scheutje bruiswater bij. Garneer tot slot met een kwartje sinaasappel.

/

4. Between The Sheets

Unsplash

Ingrediënten: 

  • 25 ml Bacardi Carta Blanca Rum
  • 25 ml Cognac
  • 25 ml Triple Sec
  • 25 ml versgeperst citroensap
  • 5 ml suikersiroop

Benodigdheden: 

Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker en doe er enkele ijsblokjes bij. Shake de ingrediënten en zeef het mengsel in een klein champagneglas. Decoreer het drankje met een kwartje citroen.

/

5. Negroni

Midi Apéritifs

Ingrediënten:

  • 30 ml Midi Apéritifs Classic Red
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Gin
  • sinaasappelzeste

Bereidingswijze:

Giet de Classic Red, Campari en Gin samen in een glas en vul het glas met ijs. Meng dit tot het ijs licht gesmolten is. Giet dit daarna door een stramien in een ander glas gevuld met ijs. Strooi hierboven de sinaasappelzeste als extra toets én decoratie.

/

6. Yusibi tonic

Ingrediënten:

– 60 ml Yusibi
– 5 ml Sūpāsawā of verse limoensap
– 100 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic Water
– IJs
– Takje rozemarijn ter garnering

Bereidingswijze:

Giet alle ingrediënten in een met ijs gevuld tumblerglas en roer even door. Garneer met een vers takje rozemarijn.

Lees meer Marie Claire op: 3 frisse gerechten voor een kleine hap; 3 x cocktails met rum die je in de stemming brengen voor een feestje; Marie Claire tipt de lekkerste cocktails om thuis te maken.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alcohol, Cocktails, Liquids, Zomer.