5 buitengewone feiten over het meest luxueuze cruiseschip ter wereld
© Regent Seven Seas Cruises

5 buitengewone feiten over het meest luxueuze cruiseschip ter wereld

Leestijd: 2 min

Baden in luxe. Of dat nu in het pooldeck zwembad is, of in de infinity pool. Of in het ijsbad in Spa. De Regent Seven Seas Cruises zijn de mooiste, best uitgeruste en meest inclusieve schepen ter wereld. Deze superlatieven vragen om meer onderzoek...

De Regent Seven Seas Explorer – een 224 meter lang vaartuig – meerde aan in Zeebrugge en wij kregen de unieke kans om het schip van naderbij te bestuderen. Het merk Regent staat voor luxe op zijn breedst. En of we dat gemerkt hebben.

Betreed de cruise en je stoot op een meesterlijke kroonluchter van een halve ton. En dat is slechts één van de 473 exemplaren die de Explorer telt. De kroonluchter zet meteen de toon, want overal in het schip wordt enorm veel aandacht besteed aan kunst. Maar ook aan eten. Aan drinken. Aan ontspanning tout court. Er zijn 7 restaurants aan boord met elk een eigen specialiteit. Fijnproevers kunnen ’s middags fusion asian eten, ’s avonds tafelen met de french cuisineDe cruise telt 10 guest decks en heeft een eigen bibliotheek. En een golf court.

Genoeg cijferwerk; wedden dat deze 5 hallucinante weetjes je verstomd doen slaan?

LEES OOK: Cruisen, een unieke ervaring.

/

#1: De duurste suite, de Regent Suite, is altijd volgeboekt. 

De Explorer telt 375 suites en elke suite is voorzien van een terras. De suites zijn verdeeld in verschillende prijsklassen, waarvan het pronkstuk de mythische Regent Suite is – die alle verbeelding overtreft. De suite meet 413 vierkante meter en heeft een privéspa, een daktuin (inclusief prachtig uitzicht), een Steinway-vleugelpiano, een bar met een ober die de klok rond ter beschikking staat, noem maar op. Uiteraard hangt er aan dit toppunt van decadentie wel een prijskaartje: voor een 7-daagse cruise moet je ruim €45.000 ophoesten. Maar dat is wel met champagne, uitstapjes, en een onbeperkt aantal spabehandelingen (in je eigenste suitespa) inbegrepen. En of daar publiek voor is? De suite is praktisch altijd volzet.

Regent

Regent Seven Seas Cruises

/

#2: Per gast is er 0,7 crewlid. 

De Regent is met zijn capaciteit van 750 gasten op 542 crewleden een van de meest comfortabele in zijn soort. Deze verhouding is énorm hoog.

Regent

Regent Seven Seas Cruises

/

#3: De spa heeft zelfs een cold room 

Aan boord vind je de exclusieve Canyon Ranch SpaClub®.Dit high end wellness centrum is uitgerust met een cold room, een infraroodsauna, een aromatisch stoombad, een infinity pool, een fitness, en uiteraard behandelingskamers waar je van op maat gemaakte soins kan genieten.

P.S. Zelfs de loungestoelen om je post spabehandeling in neer te vleien, zijn verwarmd.

regent

Regent Seven Seas Cruises

/

#4. Er is voor 6 miljoen dollar kunst aan boord

De ingang van de Regent Suite is langs beide kanten versierd met twee authentieke Picasso-kunstwerken. Verder kunnen de kenners er ook nog een Chagall onderscheiden. De restaurants zijn elk afzonderlijk aangekleed met de fijnste details, tot zelfs bestek en borden van Versace (van €300 per bord).

regent

Regent Seven Seas Cruises

 

/

#5. Je slaapt er op 150 000 dollar 

Wie in de duurste suites verblijft, kan op beide oren slapen. Op een bed van 150 000 dollar. Slaap zacht.

Regent Seven Seas Cruise

 

 

 

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Cruise, Travel.