6 gezondheidsboeken om ook na de zomer fit te blijven
© Unsplash & Pers

6 gezondheidsboeken om ook na de zomer fit te blijven

Door Aurélie Boffé & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 2 min

Als jij ook van bruschetta's met een glaasje wijn houdt, en deze zomer volop hebt genoten van cocktails en lekker eten, dan ben je niet alleen. Maar na een zomer vol laisser-aller en lekkernijen zou het weleens kunnen dat je je minder goed in je vel voelt. Wil jij die overtollige pasta's eraf werken zonder het gevoel te hebben dat je aan het diëten bent? Of wil je er juist eens helemaal voor gaan en die hard diëten?

Lees dan lekker verder, want wij verzamelden vier gezondheidsboeken die jou op weg helpen.

Lees ook: Het atletisch lichaam is het nieuwe ‘IT’ lichaam: 10 tips

/

Food2Run

Food to run

Pers

Wie gezonder eet, loopt sneller. Dat is en blijft het stokpaardje van gepassioneerd loopster Renata Rehor. In haar tweede boek uit de food2run-reeks duikt ze opnieuw in de fascinerende wereld van de sportvoeding met concrete tips en recepten. Het doel van haar boek? Lopers helpen hun sportieve dromen te bereiken door voeding in hun voordeel te gebruiken.

/

Goesting in gezondheid

gezondheidsboeken

Pers

Lynn De Merlier is voedingsdeskundige en osteopaat, en heeft jarenlange ervaring met patiënten. Die zet ze om in weetjes, tips, voedingsadviezen en meer dan 40 recepten geschikt voor het hele gezin. Lynn leert je gezonder, vitaler en darmvriendelijk eten zonder te diëten in Goesting in gezondheid. Het is het uitproberen waard!

/

Dagelijks gezond

gezondheidsboeken

Pers

Wil jij niet per se op dieet, maar wil je gezonder leven en vooral gelukkig zijn? Dan is Dagelijks gezond van Hilde Demurie iets voor jou. Praktische gezondheidsinfo en eenvoudige maar smaakvolle recepten maken  van dit boek het ideale instrument om je lichaam beter te begrijpen en te respecteren.

 

Lees ook: Zin en onzin van Intermittent Fasting

/

La cucina verde

gezondheidsboeken

Pers

Miki Duerinck en Kristin Lybaert tonen aan dat je geen vlees nodig hebt om een lekker recept te maken. La cucina verde staat vol met vegetarische Italiaanse receptjes, en jouw vitamine-gehalte opkrikken. Dat smaakt naar meer!

/

Het Keto Plan

julie vandenkerkhove

Pers

Met Het Keto Plan is Julie Van den Kerckhove niet aan haar proefstuk toe (eerder bracht ze ook Julie Natuurlijk en Easty Vegan met Julie op de markt) maar het ziet er naar uit dat dit boek voor de grote doorbraak zorgt. Het Keto Plan ligt namelijk al 10 weken in de boeken top 10 van Standaard Boekhandel.

Julie laat je in haar derde boek kennismaken met de keto keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten. Ze toont hoe je je energie en vetverbranding een flinke boost kan geven door je hormonen en bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen aan de hand van een praktisch stappenplan en meer dan 65 recepten.

/

Het Keto-dieet: de snelle recepten

gezondheidsboeken

Pers

Het keto-dieet is voor de meer extreme diëters onder ons die absoluut een paar kilo’s minder zouden willen wegen. Dit koolhydraatarm of suikerarm dieet blijft zeer populair en efficiënt om je stofwisseling te boosten en snel gewicht te verliezen. De receptjes zijn snel en gemakkelijk realiseerbaar, ook na een drukke werkdag.

 

Lees ook: Het nieuwe afvallen: het eten van de juiste voedingscombinaties

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dieet, Gezondheid, Keuken, Lifestyle.