3 vegan recepten als alternatief voor de lekkerste vlees en vis klassiekers
© Unsplash

3 vegan recepten als alternatief voor de lekkerste vlees en vis klassiekers

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De tijd waarin je als vegan of vegetariër gedoemd was om alleen nog tofu te eten, ligt gelukkig al lang achter ons. Er zijn tal van heerlijke alternatieven waarbij je vlees of vis niet eens mist. Een steak tartaar op basis van tomaten, vegan calamares of carpaccio van rode biet, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.

/

Aubergine-calamares

calamares

Unsplash

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl zout
  • 1 vel nori
  • 1 citroen
  • 60 gr bloem
  • 180 ml plantaardige melk
  • 175 gr broodkruimels

Bereiding

  • Schil de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Snij een cirkel uit het midden van de schijven, dit kan je doen met een ronde uitsteekvorm.
  • Vul een kookpan met water en voeg er de sojasaus, het zout, de nori, en het citroensap aan toe.
  • Leg de aubergineschijven in de pan en kook ze 10 minuten.
  • Meng de bloem met de plantaardige melk en gebruik deze samen met de broodkruimels om de aubergine te paneren.
  • Frituur de aubergineschijven tot ze goudbruin zijn.

Lees ook: 3 eenvoudige, hartige en plantaardige recepten

/

Vegan carpaccio van rode biet

carpaccio

Unsplash

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 1 tl zout
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 citroen
  • een paar blaadjes basilicum
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitten
  • een handje rucola

Bereiding

  • Schil de rode biet.
  • Snij de biet in dunne plakken met een mandoline.
  • Doe de plakken in een kom en meng er het zout onder.
  • Laat het geheel een nachtje rusten in de koelkast.
  • Snij de rode ui in dunne repen.
  • Doe de repen in een kom en voeg er het sap van de citroen aan toe.
  • Dresseer de rode biet op een bord en strooi er de rode ui, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola over.
/

Steak tartaar op basis van tomaat

steak tartaar

Unsplash

Ingrediënten

  • 4 gepelde tomaten
  • 2el zongedroogde kerstomaten
  • 2 el kappertjes
  • 8 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • een paar blaadjes basilicum
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Snij de gepelde en de zongedroogde tomaten in blokjes.
  • Snij de zwarte olijven en basilicum fijn.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Doe het mengsel in een ronde vorm en druk alles aan.
  • Verwijder nu voorzichtig de vorm zodat het geheel blijft staan.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezond eten, Recept, Vegan.