3 margarita recepten om de eerste lentezon te vieren
© Cointreau

3 margarita recepten om de eerste lentezon te vieren

Leestijd: 1 min

De zon heeft zich in maart al van zijn beste kant laten zien. En hoe vieren we dat beter dan met een heerlijke margarita? Cointreau weet dat maar al te goed en maakt van Margarita Day zelfs een hele maand: 'Margarita March'. Zet de lente dus goed in met één van deze drie varianten van de populaire cocktail.

/

Voordat er geshaket, geproefd en genoten kan worden, hebben we nog enkele korte en leuke weetjes over de margarita cocktail.

  • De hoofdingrediënten van een margarita zijn triple sec, witte tequila en vers limoensap.
  • De bedenkster is de Amerikaanse Margaret ‘Margarita’ Sames. Dat verklaart de naam.
  • Margarita Day, de officiële feestdag van de Mexicaanse cocktail, wordt gevierd op 22 februari.
/

Basisrecept

Ingrediënten:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl witte tequila
  • 2 cl vers limoensap
  • IJs

Meng alle ingrediënten in een shaker. Schud, zeef en serveer in een gekoeld glas met zoutrandje. Versier tot slot met een schijfje limoen.

/

Basilicum margarita: pimp je cocktail met wat groen

Cointreau

Probeer je margarita ter afwisseling eens uit met een twist. Deze variant met basilicum (ook wel bekend als ‘The Waltz in the Garden’) heeft een unieke, complexe smaak die je vast bevalt.

Ingrediënten:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl Reposado Tequila
  • 3 cl vers limoensap
  • 3 blaadjes basilicum
  • 3 cl sprankelende appel cider

Hoe maak je de basilicum margarita?

  • Voeg Cointreau, tequila, limoen en basilicum toe aan de shaker. Voeg ijs toe en schud.
  • Fijnzeven in een glas met ijs.
  • Werk af met sprankelende appelcider en garneer met basilicum.
/

Lente margarita: proef de lente in je glas

Cointreau

Met enkele seizoensextraatjes tover je een klassieke margarita om tot een zoete, lente-proof variant. Probeer eens onze lente margarita uit:

Ingrediënten:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl Tequila
  • 2 cl vers limoensap
  • 1 cl rozensiroop

Hoe maak je de lente margarita?

  • Garneer een coupette glas met een zoutrandje.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en schud.
  • Schudden tot het goed gekoeld is.
  • Fijnzeven in het coupette glas.
  • Garneer met een rozenblaadje.

Lees ook: Woman to Watch: Magali Elali, Ontdek unieke art deco en art nouveau in Brussel tijdens het BANAD Festival

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Cocktail, Cointreau, Margarita, Recept.