Ontdek unieke art deco en art nouveau in Brussel tijdens het BANAD Festival
© Voituron

Ontdek unieke art deco en art nouveau in Brussel tijdens het BANAD Festival

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Kleurrijke glasramen, marmeren tegels, vormen die sierlijk inspelen op elkaar … Van 12 tot 27 maart kan je dat allemaal bewonderen in Brussel. Want het BANAD (Brussels Art Nouveau & Art Deco) Festival keert na twee verstoorde edities terug. Deze XXL-editie opent de deuren van een vijftigtal bijzondere plekken die normaal gesloten blijven voor het grote publiek.

/

De zesde editie van het BANAD festival draait dit jaar rond de terugkeer en de herovering. Op het programma staan drie weekends in maart vol rondleidingen in particuliere interieurs, originele conferenties, familieactiviteiten en natuurlijk de befaamde Objectenbeurs en Restaurateurbeurs in Schaarbeek.

Elk weekend staat in het teken van een ander deel van het Brusselse Gewest. Zo ontdek je in eenzelfde buurt allerlei nieuwe plaatsen. Hier zijn alvast enkele beelden van de unieke locaties die je kunt bezoeken.

Voor alle informatie en de programmatie, ga naar de website van het BANAD Festival.

Lees ook: Interview met Max Colombie: “Op je dertigste is het tijd om het heft in handen te nemen”, Netflix: de nieuwe series en films om te kijken in maart, Black History Month Belgium eert zwarte kunstenaars

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Art deco, Art nouveau, BANAD festival, Brussel.