3 adresjes voor een welverdiende theepauze in Brussel
© Pexels

3 adresjes voor een welverdiende theepauze in Brussel

Door Shani Maes en Manon de Meersman
Leestijd: 2 min

Wat denk je van een thee met rozenblaadjes, jasmijn of aardbeien? Een welverdiende theepauze kan iedereen zo nu en dan gebruiken. Daarom zochten wij drie adresjes uit in Brussel waar je kan genieten van een lekkere kop thee gecombineerd met huisgemaakt gebak. Klikt zalig, toch?

Chouconut

Ben je een zoetebek en kan je niet weerstaan aan een lekkernij? Dan is Chouconut de plek waar je moet zijn. Je kan er smullen van koekjes, cakejes, taart en donuts (om er maar een paar te noemen) én van een heerlijke kop thee. Bovendien ligt deze zaak in een hele leuke buurt, wat de wandeling ernaartoe alleen maar leuker maakt.

Chouconut, Avenue Jean Volders 46, 1060 Sint-Gillis (Brussel), open van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u30, www.chouconut.com.

/

Tea for Two

Als je graag witte thee, pioenthee of groene thee drinkt, is Tea for Two jouw happy place. Ook appelsien-, pistache-, amandel- en korianderthee zijn er verkrijgbaar. Wie dus eens iets alternatievers wil proeven, is hier aan het goede adres. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lekkere cheesecake met citroen of de pistache-kersencake waar je een stuk van kan bestellen.

Tea for Two, Waterloosesteenweg 394, 1060 Sint-Gillis (Brussel), open van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u, op zondag open van 12u tot 18u, www.teafortwobruxelles.be.

/

A.M. Sweet

In een klein steegje zit de tearoom A.M. Sweet verborgen achter een houten gevel. De zaak wordt uitgebaat door een charmant koppel, Anne-Marie en Gilbert. Ook hun hond Cézanne is nooit ver weg. Gezelligheid is troef in deze leuke theezaak waar je naast je dampende mok ook een lekker gebakje of koekje vindt.

A.M. Sweet, Rue des Chartreux 4, 1000 Brussel, open van dinsdag tot donderdag van 12u tot 18u30, op vrijdag van 10u30 tot 18u30 en op zaterdag van 9u30 tot 18u30, A.M. Sweet.

Meer leuke adresjes ontdekken? Lees dan ook In dit Japanse restaurant eet je gratis mits je eerste het gerecht op je lichaam laat tatoeëren en Chambelland, de Brusselse bakkerij die erin slaagt op authentieke wijze en glutenvrij te bakken.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Relaxen, Thee, Uitstap.