3 nieuwe culinaire adresjes in Antwerpen om nu te ontdekken
© WAYK'U

3 nieuwe culinaire adresjes in Antwerpen om nu te ontdekken

Leestijd: 1 min

Drie verschillende keukens, drie keer heerlijk eten: deze Antwerpse culinaire hotspots openden een maand geleden de deuren en staan voorgoed op ons lijstje aanraders.

Brasserie Woods

Aan de ingang van het Nachtegalenpark opende onlangs de nieuwe Brasserie Woods, in de voormalige villa Dikke Mee. Het vernieuwde interieur oogt als een Parijse bistrot met parket, marmeren touches en de veranda die overdag uitkijkt over het prachtige groene park. Je kan hier ’s middags terecht voor een uitgebreide lunchkaart vol klassiekers als een steak tartaar of kaaskroketten, in de namiddag is het dan tijd voor een kleine kaart met pannenkoeken en kleine gerechtjes.

Wij gingen ’s avonds langs voor een uitgebreid diner met een sappige op hout gerookte entrecôte met huisgemaakte bearnaisesaus, handgesneden frietjes en huismayo als pièce de resistance. Woods is een project van de creatieve geesten achter Yum Yum, Tio, Fugu en La Taqueria. Kortom: mensen die weten wat er op je bord moet liggen in een perfect kader. Wij zijn fan.

Gerard le Grellelaan 1

Lees ook: Onze redactie test de beste wellnessbehandelingen

/

/

Funk Bakery

Geïnspireerd door hun gedeelde liefde voor bakken, hebben Dennis Van Peel en Lisa Wynen de afgelopen maanden hun creativiteit de vrije loop gelaten met plantaardige croissants en andere verrukkelijke lekkernijen. En zo ontstond Bakkerij Funk, een culinaire hotspot pal in het kloppende hart van Antwerpen, de thuisbasis van dit ondernemersduo.

Funk is een voortzetting van het immens populaire Have A Roll-concept, dat wereldwijd furore maakt met zijn goddelijke vegan kaneelrollen. Maar dit keer geen rolls: Funk verrast met andere plantaardige heerlijkheden, zoals dagelijks versgebakken croissants, viennoiserie, koffie en natuurlijke wijnen. Ideaal om te buurten.

Kronenburgstraat 41A

/

WAYK’U

Bij WAYK’U ontmoeten traditie en vernieuwing elkaar, en beleef je een gastronomische ervaring die alle zintuigen prikkelt. De visionaire eigenaars betraden anderhalf jaar geleden het culinaire toneel met hun eerste meesterwerk, LIMA NIKKEI. Nu laten ze met trots hun tweede parel, WAYK’U, schitteren. Dit nieuwe etablissement omarmt volledig de rijke traditie van Aziatisch-Peruaanse streetfood.

Of je nu ter plekke wilt genieten van de smaken of liever kiest voor het comfort van take-away en bezorging, WAYK’U biedt een verrukkelijke reis langs de bruisende smaakpaletten van Peru en Azië. Laat je betoveren door de fusion van culturen en proef de passie in deze heerlijke gerechten.

Ernest Van Dijckkaai 24

Lees ook: Achter de schermen: zo lang werd aan de jurk van Oprah Winfrey gewerkt

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Antwerpen, Foodies, Hotspots Antwerpen.