De redactie van Marie Claire test: de beste wellnessbehandelingen
©

De redactie van Marie Claire test: de beste wellnessbehandelingen

Leestijd: 3 min

Op het gebied van spa’s, wellness - en verzorgingsbehandelingen is België bezig aan een heus inhaalmanoever. Onze redactie testte – met plezier - de nieuwste premiumbehandelingen.

/

Mind Oasis: Meditatieve massage

★★★★☆

Timon Van Mechelen, hoofdredacteur

Waarom getest: “Mind Oasis is de eerste spa voor mentaal welzijn in België. Met onder andere een Brain Massage en een Hydro Massage belooft Rituals me mentaal en fysiek tot rust te laten komen voor een betaalbare prijs. Met mijn veeleisende job kan ik deze beloofde ontspanning goed gebruiken.”

Minpunten? “Na de behandeling steekt een zeurende hoofdpijn op en verdraag ik minder prikkels dan normaal. Het is beter een afspraak in te plannen aan het einde van de dag en je avond vrij te houden.”

Goedgekeurd? “De twintig minuten durende serie op de verwarmde waterbedden doet veel spanning uit mijn lichaam wegvloeien, de breinmassage maakt écht indruk. Met de hulp van ademhalingsoefeningen, 4D-muziek en trillingen kom ik in een meditatieve staat terecht die dagenlang nazindert. Ik voel me frisser en helderder en kan me beter concentreren. Ik plan onmiddellijk een nieuwe afspraak.”

Recharge & Hydo Massage, € 44,50, Rituals, Meir 77 in Antwerpen.

wellness

/

Ginza Tokyo Spa van Shiseido Helemaal zen

★★★★☆

Kim De Craene, beauty & lifestyle editor

Waarom getest? “De recent geopende spa in Lanaken is de vijfde ter wereld, het eerste en enige instituut van Shiseido van de Benelux. Met hun Signature Treatment belooft het Japanse skincaremerk me een vernieuwende ervaring.”

Minpunten? “De spa ligt in de Limburgse bossen, een plek die niet makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dat probleem kan je eenvoudig oplossen door een nachtje in het vijftsterrenhotel te boeken en de wellnesservaring uit te breiden naar een weekend weg.”

Goedgekeurd? “Niet alleen mijn gelaat wordt verzorgd met cleansers, maskers en serums, ook blokkades in mijn voeten, handen, nek en schouders worden weg gemasseerd. Mijn huid heeft een mooie glow, mijn lichaam voelt ontspannen en mijn hoofd is rustig. Ik ben zen. Deze verzorging is meer dan een verwennerij: ik voel en zie de krachtige weldaden ervan tot dagen nadien.”

Signature Shiseido Treatment, 179, Shiseido Ginza Tokyo Spa in La Butte aux Bois, Paalsteenlaan 90 in Lanaken.

wellness

/

Maison Sisley: Op maat gemaakt

★★★★☆

Elspeth Jenkins, fashion & style director

Waarom getest? “Sisley opende in september een prachtige boetiek met verzorgingscabines in Antwerpen. Een mooie, luxueuze setting waar  ontspannen niet moeilijk is. Ik kies voor Le Soin Corps Sérénité van 1,5 uur. Bij Sisley mogen klanten zelf hun soort massage samenstellen. Ik kies voor één met als focus ontspanning. En zo geschiedt….”

Minpunten? “Na de behandeling wordt de olie van mijn huid afgewassen met een doekje en word ik nog ingesmeerd met een bodycrème. Ik vraag naar mijn favoriete Sisley-geur: Eau de Campagne. Hoewel ik natuurlijk lekker ruik, is deze stap voor mij persoonlijk na anderhalf uur stilliggen niet meer nodig.”

Goedgekeurd? “Deze Soin is een ontspannende massage met heerlijke geuren die niet enkel rustgevend, maar ook verzorgend is. Ik wandel La Maison buiten als een frisgewassen mens, zowel innerlijk als uiterlijk.”

Le Soin Corps Sérénité, € 270 , Maison Sisley, Schuttershofstraat 21 in Antwerpen.

wellness

/

Boutique Spa Facial met French twist

★★★★☆

Margo Verhasselt, chef digital nl

Waarom getest? “Ik heb een jonge huid, maar vermoeid. Ik kan een opkikker gebruiken: de slow-aging behandeling van het Franse Caudalie. Tijdens de Resveratrol-Lift treatment voor het gelaat worden plantaardige producten gebruikt die een verstevigende werking op de huid beloven en rimpeltjes aanpakken. Dit in combinatie met een speciale massagetechniek die ervoor zorgt dat die éxtra goed inwerken, en een machine die dankzij kleine schokjes de huid lift.”

Minpunten? “Door het intense deel van de massage, de machine die kleine schokjes geeft, is de behandeling niet heel ontspannend. Normaal gezien val ik in slaap tijdens beautyverzorgingen, deze keer niet. Maar dat is natuurlijk geen must.”

Goedgekeurd? “Mijn huid heeft terug wat vitaliteit. Mijn gelaat straalt en is duidelijk gelift. Mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien na een behandeling. Een absolute aanrader.”

Resveratrol Lift behandeling, € 98, Boutique Spa, Steenstraat 3 in Brugge.

wellness

/

De Ambassade Magie in Brussel

★★★★★

Sophie Brevers, art director

Waarom getest? “De magie van Biologique Recherche is eindelijk overgewaaid naar Brussel, met de opening van een centrum gewijd aan luxueuze gezichts-, lichaams- en haarverzorgingen. Het bedrijf, met 50 jaar expertise, werd opgericht door huidverzorgingsprofessionals die teleurgesteld waren in de bestaande producten.”

Minpunten? “Huidexperte Natacha maakt een grondige diagnose van mijn huid en bepaalt zo het meest geschikte protocol. De prijs is redelijk voor zo’n luxueuze ervaring. Geen minpunten aan te merken!”

Goedgekeurd? “De dag na de behandeling word ik overladen met complimenten over mijn uitgeruste gezicht en stralende teint. De producten zijn bijzonder effectief: ultrageconcentreerd in actieve ingrediënten, zonder toegevoegde parfums, maar toch zintuiglijk en verrassend. Een behandeling waarop ik mezelf nog eens wil trakteren.”

Skin Instant Lab© en Skin Instant Lab© + Visiolab© gepersonaliseerde behandelingen, € 40 en € 55, Biologique Recherche, Ambassade, Waterloolaan 30 in Brussel.

wellness

Lees ook: Uitgetest: zijn deze beautyhypes op TikTok hun geld waard?

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Gelaatsbehandeling, Massage, Spa, Wellness.